Κάδοι υπό πολιορκία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Θεσσαλονίκη. Οδός Φιλίππου, κοντά στο κτήριο του ΕΚΘ, οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης είναι στην κυριολεξία πολιορκημένοι από τα αυτοκίνητα. Περαστικοί και επισκέπτες της πόλης αναρωτιούνται πως θα μπορούσε να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η απάντηση μάλλον έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Τα εμπόδια για το απορριμματοφόρο είναι τα πολλά αυτοκίνητα. Ζητήσαμε από τους διερχόμενους να μας σχολιάσουν την εικόνα. Μια εικόνα συνηθισμένη λόγω της αδιαφορίας των οδηγών οι οποίοι για το μόνο που νοιάζονται είναι η θέση στάθμευσης, προφανώς η παράνομη!

kad1

Ανάμεσα στις πολλές απαντήσεις εντύπωση μας έκανε αυτή που μας έδωσε ένας φοιτητής από την Κύπρο. «Θα έλεγα πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει και δεν είναι άλλος πέρα από την αποκομιδή από... αέρος», μας είπε χαμογελώντας ο Γ.Κ., πρωτοετής στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Οδός Ιασωνίδου. Το άγχος για μια θέση στάθμευσης κάνει τους οδηγούς να λειτουργούν κατά το δοκούν. Έτσι, μεταφέρει ο καθένας τον κάδο ανάλογα με τον χώρο που τον ενδιαφέρει. Ο ένας τον αφήνει στα δεξιά ενώ αργότερα ένας άλλος οδηγός τον πηγαίνει στα αριστερά, κάποιοι θα χρειαστεί να τον ανεβάσουν ακόμη και στο πεζοδρόμιο. «Αυτό γίνεται κάθε μέρα», μας εξηγεί ένας διερχόμενος.

kad3

Οδός Aγίου Δημητρίου. Και εδώ οι κάδοι αποκλεισμένοι από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και σίγουρα κάνει ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση στους επισκέπτες της πόλης.

Η δημοτική αρχή, με τις αναπλάσεις των πεζοδρομίων και τις εσοχές για τους κάδους, μπορεί να έχει περιορίσει αυτήν την άναρχη κατάσταση, αλλά δυστυχώς όπου δεν υπάρχει ειδική θέση για κάδο είναι αδύνατο να βελτιωθεί αυτή η απαράδεκτη εικόνα.

kad4

Μάλιστα, σε πολλά σημεία στην οδό Φιλίππου διαπιστώσαμε πως οι κάδοι ήταν γεμάτοι από σκουπίδια. Προφανώς δεν ήταν εφικτό να αδειάσουν από τα συνεργεία καθαριότητας...

kad5

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση