Το 75% του Καρατάσιου πρέπει να είναι «πράσινο», ξεκαθαρίζουν οι δήμαρχοι

του Νίκου Αβουκάτου

Τα στρατόπεδα αποτελούν κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και αυτό είναι το ζητούμενο για όλους μας ανέφεραν από κοινού οι δήμαρχοι Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Λάζαρος Κυρίζογλου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, με αφορμή την απόφαση τους να συνδιοργανώσουν τον «αγώνα δρόμου για τα στρατόπεδα» στις 22 Μαΐου.

Οι δυο δήμαρχοι δεν άφησαν ασχολίαστα τα πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, επιθυμεί να επενδύσει στον χώρο του πρώην στρατοπέδου προκειμένου να ανεγερθεί η «Νέα Τούμπα».

«Είναι προσβλητικό να μαθαίνεις από τα ΜΜΕ ότι εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου  γηπέδου».  Ο Δεμουρτζίδης εξήγησε ότι« μετά τη συνάντηση μας με υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μέλη της επιτροπής του Τ.ΕΘ.Α για το θέμα του στρατοπέδου του Παύλου Μελά μάθαμε ότι σε λίγες ώρες οι ίδιοι άνθρωποι που εμείς συναντήσαμε είχαν προγραμματίσει ραντεβού με εκπροσώπους του ΠΑΟΚ για το Καρατάσιου, κάτι που μάλιστα το μάθαμε από τα ΜΜΕ μετά τη δική μας συνάντηση».

gree

Και συνέχισε: «Σε αυτή τη συνάντηση μου είπαν να πάω και πήγα. Εκεί διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει πρόταση αλλά διερευνητική συζήτηση. Εφόσον υπάρξει επίσημη πρόταση τότε εμείς θα πάμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θα κρίνουμε με βάση το συμφέρον της πόλης μας. Σύμφωνα με το γενικό πολεοδομικό σχέδιο για το Καρατάσιου προβλέπεται το 75%  της έκτασης να είναι πράσινο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. «Υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο στο οποίο προβλέπεται η αξιοποίηση των στρατοπέδων. Για την τύχη τους δεν μπορεί να τα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ. Τα στρατόπεδα  δεν είναι δικά μας, ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες».

Για το θέμα της παραχώρησης  του στρατοπέδου του Παύλου Μελά ο κ. Δεμπουρτζίδης ανέφερε  ότι  από την πλευρά μας τα προαπαιτούμενα  της παραχώρησης τα έχουμε εκπληρώσει  όλα και καλούμε την κυβέρνηση να υπογράψουμε τη σύμβαση τώρα που ανοίγει η χρηματοδότηση το ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση τους. Οι χώροι αυτοί  προορίζονται για χρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και υποδομών.

Σε ό,τι αφορά τον «αγώνα  δρόμου για τα στρατόπεδα» οι δύο δήμαρχοι αναφέρθηκαν στο συμβολικό χαρακτήρα της εκδήλωσης και το πολιτικό μήνυμα τους για την απόδοση των στρατοπέδων στην τοπική κοινωνία. Ο αγώνας  θα ξεκινήσει από το στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα καταλήξει στο στρατόπεδο Καρατάσιου.

Η ημερομηνία έναρξης των εγγράφων έχει οριστεί η 4η Απριλίου και θα γίνουν τρεις διαδρομές: 10χλμ για ενήλικες, 5 χλμ για παιδιά και 2 χλμ  για παιδιά Δημοτικού και άνω.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση