Ζάκυνθος: Επεισοδιακή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα σκουπίδια (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με αποδοκιμασίες, λεκτικές διαφωνίες και τη ρίψη ακόμη και ενός μπουκαλιού προς το μέρος δημοτικού σύμβουλου διεξήχθη χθες βράδυ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Ζακύνθου με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την χωροθέτηση της Μονάδας Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Κατά πλειοψηφία πέρασε η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη χωροθέτηση της Μονάδας στο Λίβα κάτι όμως που ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους και φορείς του Κατασταρίου και τα πνεύματα οξύνθηκαν.

zak

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αρχικά με την εγκατάσταση μιας κινητής μονάδας επεξεργασίας, που θα μετατρέπει τα σκουπίδια σε χώμα και σύμφωνα με τον δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά αναμένεται τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες να έχει υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός.

Στο μεταξύ, παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι κάτοικοι και επαγγελματίες του Καλαμακίου που έχουν προχωρήσει σε οριστική κατάληψη της εισόδου του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, από το βράδυ της Δευτέρας. Με ανάμεικτα συναισθήματα ανακούφισης και αρκετές επιφυλάξεις άκουσαν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. «Θα πάρουμε την τελική μας αποφάση τη Δευτέρα, έως τότε τα σκουπίδια θα παραμένουν στους δρόμους της Ζακύνθου» ανέφερε στη Greenagenda.gr o Αναστάσιος Τζίμης, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα. Όμως τα σκουπίδια έχουν ξεχειλίσει από τους κάδους, με τους πρώτους τουρίστες να βρίσκονται ήδη στο όμορφο νησί του Ιουνίου. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή η Ζάκυνθος ακολουθώντας τα ζοφερά χνάρια του Πύργου Ηλείας εν όψει του Πάσχα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Leave a reply