Αυτήν την Κυριακή καθαρίζουμε τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου (φωτο+vid)

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος για εφέτος εθελοντικός καθαρισμός, στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, στο πλαίσιο της 6ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών, στην οποία χορηγός επικοινωνίας είναι η Greenagenda.gr.

Συγκεκριμένα, το νέο ραντεβού δίνεται στις εκβολές του ποταμού Γαλλικού, στο παράκτιο ανάχωμα του οικισμού του Καλοχωρίου, στις 10 το πρωί. Στόχος είναι να καθαρίσουμε το παράκτιο ανάχωμα του Γαλλικού ποταμού και της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου. Στο κομμάτι αυτό συγκεντρώνονται πολλά πλαστικά σκουπίδια που ξεβράζονται από τη θάλασσα, αλλά και πολλά σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι περαστικοί και οι ερασιτέχνες ψαράδες.

Με την ευκαιρία, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να επισκεφτούν τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, που τον καιρό αυτό φιλοξενεί δεκάδες φοινικόπτερα, καθώς και βαρβάρες και άλλα πουλιά, ενώ σιγά-σιγά αρχίζουν να καταφτάνουν τα αποδημητικά πουλιά, όπως οι καλαμοκανάδες, οι αβοκέτες και οι θαλασσοσφυριχτές, αναζητώντας το κατάλληλο σημείο για την αναπαραγωγή τους. Η περιοχή ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, ενώ προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροτόπους.

greeforeas

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου. Μαζί μας θα είναι επίσης η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για όσους εθελοντές επιθυμούν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τον ΟΑΣΘ (συνάντηση στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης). Για περισσότερες πληροφορίες: www.axiosdelta.gr.

Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Για οδηγίες μέσω των χαρτών της Google πατήστε εδώ.

Δείτε το σποτ της δράσης:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση