Μια μοναδική εμπειρία ορεινού τρεξίματος στο 2ο SOUGLIANI TRAIL

Ένα παρθένο δάσος, αποκαλύπτει τις μυστικές γωνιές του, μέσα από έναν μοναδικό αγώνα, το 2ο SOUGLIANI TRAIL, στον Σταυρό.Ο 2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Σταυρού δίνει τη δυνατότητα μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας, στις πλαγιές του «άγνωστου» Στρατωνικού όρους, που δεσπόζει πάνω από την παραλία του Σταυρού.

Μια διαδρομή 24,1 χιλιομέτρων, ανάμεσα σε οξιές, βελανιδιές, καστανιές και σφένδαμους, σε περιοχές όπου έχουν διατηρήσει ανέγγιχτη τη φυσική ομορφιά τους. Η θέα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, καθώς οι αθλητές μπορούν να δουν λίμνη (Βόλβη), βουνά (Χορτιάτης, Παγγαίο, Χολομώντας, Άθως), θάλασσα (Στρυμονικός κόλπος) και νησί (Θάσος).

Το απαράμιλλο τοπίο, συνδυάζεται με τα απαιτητικά χαρακτηριστικά του αγώνα, καθώς οι δρομείς καλούνται να καλύψουν υψομετρική διαφορά 1.500 μέτρων, κατά τη διάρκεια αυτού του ημιμαραθωνίου. Ο αγώνας έχει πάρει την ονομασία Σουγλιάνι από την ομώνυμη κορυφή ύψους 859 μέτρων του Στρατωνικού όρους.

Η εκκίνηση του 2ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Σταυρού SOUGLIANI TRAIL, που οργανώνεται από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού Θεσσαλονίκης (ΦΟΣ Σταυρού), με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης, θα δοθεί στις 10.00 το πρωί, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 (Κυριακή των Βαΐων), από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού.

Το όριο του τερματισμού είναι οι 5,30 ώρες, στο διάστημα των οποίων οι δρομείς καλούνται να τρέξουν σε ορεινά μονοπάτια (19,2 χιλιόμετρα) - το δίκτυο των οποίων διαμόρφωσε και επιμελήθηκε επί σειρά ετών ο ΦΟΣ Σταυρού- δασικούς δρόμους (3,2 χλμ) και άσφαλτο (1,7 χλμ).

Το 2ο SOUGLIANI TRAIL προσφέρεται για μια οικογενειακή εκδρομή στον Σταυρό, καθώς την ίδια μέρα τα παιδιά θα έχουν τον δικό τους αγώνα.

Ο 1ος Παιδικός Αγώνας Τρεξίματος, SOUGLIANI KIDS, για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, θα γίνει παράλληλα με τον αγώνα των μεγάλων την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, σε μια διαδρομή 1.100 μέτρων κοντά στην παραλία του Σταυρού, με ώρα έναρξης τις 11.30 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι στο 1ο SOUGLIANI TRAIL, έτρεξαν περισσότεροι από 125 άνδρες και γυναίκες, από δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, αριθμός που αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος φέτος.
Οι συμμετέχοντες στο 2ο SOUGLIANI TRAIL, εκτός από τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια «ανεξερεύνητη» γωνία της ελληνικής φύσης, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων του Σταυρού, η εθελοντική προσφορά των οποίων είναι μεγάλη και σε αυτή τη διοργάνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας