2η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι

Με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος, η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού. Με εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και   μεγάλους, με ξεναγήσεις στη βόρεια λίμνη των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και ορνιθοπαρατήρηση, με βόλτες με ποδήλατα και άλογα, θα είναι μία μέρα διασκέδασης και επαφής με τη φύση, γι αυτό και το σύνθημα της Οικογιορτής για φέτος είναι «Γνωρίστε τη φύση σε μέρα
γιορτής».

H Οικογιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το
πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Είναι μία εκδήλωση που διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα.

Στο πλαίσιο της Οικογιορτής θα διοργανωθούν παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως εργαστήριο ανακύκλωσης και εργαστήριο κατασκευής φωλιών πουλιών με χώμα, πηλό και άχυρο. Ωστόσο, και οι «μεγάλοι» θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα εργαστήρια, για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών και κηραλοιφών, φυσικών απορρυπαντικών, και να ενημερωθούν για τα βότανα που πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο του σπιτιού.

Την Κυριακή το μεσημέρι, η Δράση για την Άγρια Ζωή θα πραγματοποιήσει απελευθέρωση ενός μικρού κουναβιού που βρέθηκε τραυματισμένο στην περιοχή, ταξίδεψε μέχρι την Αίγινα και το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να γίνει καλά, και ετοιμάζεται να ανακτήσει την ελευθερία του στο Πάρκο του  Γαλλικού Ποταμού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!