24ωρη ηλεκτροπαραγωγή χωρίς τη χρήση άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο( Infographic)

Ημέρα-ορόσημο για την απεξάρτηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τον άνθρακα ήταν η Παρασκευή,  σύμφωνα με τους υπεύθυνους του εθνικού δικτύου  ηλεκτροπαραγωγής της χώρας. Από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης επιτεύχθηκε για πρώτη φορά η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη χρήση του ρυπογόνου καυσίμου κατά τη διάρκεια  24 ωρών.

coal-freeΟι ημέρες χωρίς άνθρακα γίνονται ολοένα και πιο συχνές με τον αυξανόμενo ρόλο του φυσικού αερίου και των ΑΠΕ στην εξασφάλιση της ηλεκτρικής ενέργειας. Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε πιο συχνές περιόδους χωρίς άνθρακα το περασμένο έτος. Η μακρύτερη συνεχής περίοδος μέχρι σήμερα ήταν 19 ώρες και καταγράφηκε ένα Σαββατοκύριακο του περασμένου Μαΐου.

Ο άνθρακας έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 9% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  για το 2016.Ο τελευταίος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Βρετανίας θα πρέπει να κλείσει το 2025, στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού σχεδίου για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων για την αλλαγή του κλίματος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.