Έτσι θα μεταμορφωθεί το δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Να βάλει οριστικά τέρμα στη διαχρονική περιβαλλοντική υποβάθμιση του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, κατάσταση που έχει ευρύτερες κοινωνικές συνέπειες στην περιοχή, φιλοδοξεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχει έτοιμο master plan, στο πλαίσιο του έργου Terra Med (Interreg  Ελλάδα – Βουλγαρία), το οποίο περιλαμβάνει σειρά προτεινόμενων παρεμβάσεων που θα μεταμορφώσουν το παράκτιο τμήμα του δυτικού τομέα της πόλης.

Η περιοχή μελέτης, που αφορά τμήματα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Δέλτα με συνολική έκταση 6.615 στρεμμάτων περίπου, χαρακτηρίζεται από ένα σύνθετο περιβάλλον, με ισχυρές δεσμεύσεις προστασίας από τη μία στο τμήμα της περιοχής που εμπίπτει εντός του Εθνικού Πάρκου και με έντονα χαρακτηριστικά του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα από την άλλη.

Και οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες που έχουν εγκατασταθεί στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή που συνορεύει με το Θερμαϊκό Κόλπο, έχουν προκαλέσει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς αυτές παράγουν απόβλητα που καταλήγουν, συνήθως ανεξέλεγκτα, στα οικοσυστήματα της περιοχής.

Διαβάστε τα έργα, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση