Ο Γολγοθάς του ποδηλάτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Δεκάδες είναι καθημερινά τα σταθμευμένα ΙΧ στον ποδηλατοδρόμο της οδού Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε μήκος περίπου 150 μέτρων, με κατεύθυνση προς ανατολικά, πριν από το Ολυμπιακό Μουσείο, οι ποδηλάτες αναγκάζονται να κινηθούν πάνω στο δρόμο μαζί με τα αυτοκίνητα, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλειά τους.

«Έμεινα έκπληκτη σήμερα με την εικόνα του ποδηλατόδρομου. Ήταν πολλά τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ένιωσα πολύ άσχημα. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, χρειάζεται να σταματήσει αυτό αμέσως για να μην έχουμε τραυματισμό ποδηλάτη», τόνισε στη Greenagenda.gr η Κάτια Δάκου, πρόεδρος του ποδηλατικού ομίλου «Βέλος».

1

Η παράνομη στάθμευση δεν αποτελεί, όμως, το μοναδικό πρόβλημα καθώς με τον φωτογραφικό φακό της Greenagenda.gr εντοπίσαμε κατεστραμμένες τις προστατευτικές διαχωριστικές νησίδες του ποδηλατόδρομου.

2

Το διακριτικό κόκκινο χρώμα που ήταν βαμμένος ο ποδηλατόδρομος έχει, πλέον, ξεθωριάσει, ενώ σε κάποια σημεία, λόγω της κακοτεχνίας, συγκεντρώνεται το νερό της βροχής.

3

Εκτός από τα σταθμευμένα ΙΧ που σταθμεύουν στον ποδηλατόδομο, οι ποδηλάτες χρειάζεται να αποφεύγουν ένα ακόμη εμπόδιο, όπως τις σχάρες των φρεατίων.

4

Η επέκταση του δικτύου στην οδό Αγίου Δημήτριου, όπως φαίνεται, χρειάζεται όχι μόνο αστυνόμευση αλλά συντήρηση, ακόμη και παρεμβάσεις αποκατάστασης ορισμένων κακοτεχνιών. Σε διαφορετική περίπτωση, με την κατάσταση που επικρατεί, μπροστά από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έως τη διασταύρωση του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο ποδηλατόδρομος κρίνεται άκρως επικίνδυνος για  τους ποδηλάτες της πόλης.

5 6 7

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση