Βούτσης σε Χόγκαν: Στον πυρήνα της προσπάθειάς μας η παραγωγική ανασυγκρότηση

Με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου και Μ. Μπόλαρης, συναντήθηκε σήμερα ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, Φιλ Χόγκαν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Καλωσορίζοντας τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που σας υποδεχόμαστε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο πρωτογενής τομέας αλλά και η συνολική πορεία της Ε.Ε. είναι κεντρικά ζητήματα για τη χώρα μας, προκειμένου να υπερβούμε την κρίση όλοι μαζί. Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι στον πυρήνα της προσπάθειας που πρέπει να κάνουμε όλοι μας, έτσι ώστε ν' ανορθωθεί η χώρα και να ξεπεράσουμε την κρίση. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια σε συνεργασία μαζί σας».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας και επισκέπτεται το ελληνικό Κοινοβούλιο.  Όπως δήλωσε, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, και ανυπομονεί να συμμετάσχει στη συζήτηση για τα θέματα αγροτικής πολιτικής. «Κατάγομαι από την Ιρλανδία που είναι ένα μικρό νησί σαν τα εκατοντάδες νησιά που έχετε εσείς στη χώρα σας. Στο παρελθόν κι εμείς έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με αυτά που έχετε εσείς τώρα, επομένως οι δυο μας μπορούμε να παραδειγματιστούμε και ν' αντλήσουμε ο ένας από τις εμπειρίες του άλλου» τόνισε ο κοινοτικός Επίτροπος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Hogan απηύθυνε ομιλία στην αίθουσα της Γερουσίας, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής-Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και παρακολούθησε τις τοποθετήσεις των Ελλήνων βουλευτών για διάφορα κρίσιμα ζητήματα της αγροτικής πολιτικής της χώρας μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση