Συνέδριο για το «επιτυχημένο πρόγραμμα του ιπποφαούς»

Εκδήλωση με θέμα: «Ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ επιστημονικών ιδρυμάτων Ελλάδας -Ρωσίας στον αγροτικό τομέα, το επιτυχημένο πρόγραμμα του ιπποφαούς», συνδιοργανώνουν η Ομάδα Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε. και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρες 10:30 - 15:00, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στo πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας και είναι προσκεκλημένοι και θα συμμετάσχουν οι Βοτανικός Κήπος της Μόσχας (Μέλος της Ρώσικης Ακαδημίας επιστημών) και η M.A. Lisavenko Institute of Siberia. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη συνδρομή της Ο.Π. Ιπποφαές Ελλάς έχει ήδη υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τα δύο αναφερθέντα Ρώσικα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την από κοινού επιστημονική έρευνα στον αγροτικό τομέα, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την συνεργασία στην ανάπτυξη των ποικιλιών Ιπποφαούς του MA Lisavenko στις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες.

Είναι προσκεκλημένοι να απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ρώσικης Ομοσπονδία κος Μάσλοβ, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός εξωτερικών κος Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το συνέδριο, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, θα αποτελέσει μια εξαιρετική αφορμή για τη συνέχεια των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των δυο χωρών, ενώ θα δώσει νέα ώθηση στη δράση της Ομάδας Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς, η οποία αποτελείται από 90 καλλιεργητές και 1.200 στρέμματα ρώσικων ποικιλιών Ιπποφαούς χωρίς αγκάθια σε όλη την Ελλάδα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση