Μανιάτης κατά κυβέρνησης για το νέο «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον»

«Απελπιστικά αργούς ρυθμούς» προσάπτει στην κυβέρνηση ο υπεύθυνος για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με την πορεία του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

Όπως αναφέρει ο κ. Μανιάτης, η κυβέρνηση συνεχίζει τη νιρβάνα της, την ίδια στιγμή που ο τομέας της «πράσινης» οικοδομής μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας, δημιουργίας θέσεων εργασίας, εξοικονόμησης πόρων και στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας. «Ας κινηθούν επιτέλους όπως απαιτεί η κοινωνία», καταλήγει ο ίδιος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μανιάτη:

«Με απελπιστικά αργούς ρυθμούς η κυβέρνηση δείχνει να ξυπνά από τη μακάρια νιρβάνα της στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον». Παρέλαβαν ένα πρόγραμμα, η στρατηγική του οποίου βραβεύθηκε ως η 2η καλύτερη της Ευρώπης με 40.000 επεμβάσεις σε κατοικίες συνολικού προϋπολογισμού 392,9 εκατ. € και τη δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμα στον δημόσιο τομέα παρέλαβαν τα προγράμματα Εξοικονομώ Ι και ΙΙ με παρεμβάσεις προϋπολογισμού 38,5 εκατ. € σε 180 δημοτικά και δημόσια κτίρια σε 80 δήμους της χώρας.

» Τέλος για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, τους παραδώσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα 1,2 δισ. € με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα και συγχρηματοδότηση από το Πακέτο Γιούνκερ με πρόβλεψη για χιλιάδες παρεμβάσεις σε κατοικίες, δημόσια κτίρια και επαγγελματικά κτίρια (ξενοδοχεία, κ.ά.).

» Τίποτα απ' αυτά δεν έχει ξεκινήσει. Το μόνο που έχουν κάνει είναι από τις 35.000 έτοιμες αιτήσεις, να προχωρούν με το σταγονόμετρο τις πρώτες 4.000-5.000. Η κυβέρνηση συνεχίζει τη νιρβάνα της, την ίδια στιγμή που ο τομέας της «πράσινης» οικοδομής μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας, δημιουργίας θέσεων εργασίας, εξοικονόμησης πόρων και στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας. Ας κινηθούν επιτέλους όπως απαιτεί η κοινωνία».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση