«Πνίγηκε» η Ζάκυνθος από τη βροχόπτωση και τα σκουπίδια (φωτο+vid)

Τα σκουπίδια έχουν «πλημμυρίσει» τους δρόμους της Ζακύνθου λόγω της έντονης βροχόπτωσης.  Εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων οι σωροί των σκουπιδιών παρασύρθηκαν από τα νερά. Δείτε εικόνες από την κατάσταση που επικρατούσε νωρίτερα στο δρόμο προς το Μαχαιράδο.

Απελπιστική είναι πλέον η κατάσταση από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί. Στην απόγνωση τους οι κάτοικοι που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες στα σπίτια, τις αποθήκες και τα καταστήματα σε όλο το νησί προσπαθούν τώρα να μαζέψουν και τα σκουπίδια που έχουν εισβάλλει στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, άκαρπη υπήρξε χθες η ευρεία σύσκεψη φορέων με τη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Διονύση Παναγιωτόπουλο για το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο.

Η προσπάθεια που κατέβαλε ο κ.  Παναγιωτόπουλος δεν είχε αίσιο τέλος με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να παραμένουν στους δρόμους για τέταρτη συνεχή εβδομάδα.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην  ανάγκη άμεσης αποκομιδής των απορριμμάτων και μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της ενδιάμεσης λύσης, με την εφαρμογή της σε αδειοδοτημένο χώρο και με την ολοκληρωμένη διαχείριση στο ΛΙΒΑ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στο νησί σε μια προσπάθεια να πείσει του κατοίκους του Σκοπού να ανοίξουν την είσοδο του ΧΥΤΑ επικαλούμενος τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η κατάσταση στο νησί είναι απογοητευτική με τους τεράστιους όγκους απορριμμάτων να έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων Καλαμακίου Αναστάσιος Τζίμης σχολίασε στη Greenagenda.gr ότι « ήταν μια παρωδία, καμία πρόταση δεν υπήρξε η οποία να καλύπτει τα αιτήματα μας».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση