ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Συμφωνία με ΕΤΕπ για 14 αιολικά και 4 μικρά υδροηλεκτρικά

Τη συνεργασία χρηματοδότησης της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των προωθούμενων έργων της εταιρείας, στους τομείς της αιολικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής ενέργειας, ανακοίνωσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδοτική συμμετοχή και δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αφορά στο πρόγραμμα ανακατασκευής (repowering) και κατασκευής 14 αιολικών πάρκων και 4 μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών με συνολικό κόστος 113,90 εκατομμύρια ευρώ και συνολική, εγκαταστημένη ισχύ, 90,48 MW.

Τα αιολικά πάρκα βρίσκονται ή ξεκινά η κατασκευή τους στις περιοχές και θέσεις της Χίου (Μελανιός και Ποταμιά), της Καρδίτσας (Αέρας), της Καρπάθου (Άγιος Ιωάννης), της Κεφαλονιάς (Ξερακιάς), της Λέσβου (Σιγρί), της Λήμνου (Βίγλα), της Κρήτης (Μονή Τοπλού), της Ικαρίας (Περδίκι), της Σάμου (Πυθαγόρειο), των Ψαρών (Προφήτης Ηλίας), της Μυκόνου (Τηγάνι) και της Τήνου (Μαμάδος). Επίσης, η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τα αντίστοιχα έργα ανακατασκευής, συντήρησης και κατασκευής στους παλιούς και νέους υδροηλεκτρικούς σταθμούς του Λούρου, του Μακροχωρίου ΙΙ, του Σμόκοβου ΙΙ και του Βέρμιου.

Οι υποδομές αναμένεται να τεθούν στο σύνολο τους και σε πλήρη, επιχειρησιακή λειτουργία το αργότερο έως το τέλος του 2019 και ενισχύουν σημαντικά τόσο το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ ΑΝ όσο και την επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων για τη μετάβαση στην νέα, ενεργειακή εποχή της παραγωγής ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση