Ηγουμενίτσα: Πρόστιμα σε όσους αφήνουν σκουπίδια εκτός κάδων

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα καθαριότητας, πριν τα Χριστούγεννα, ο δήμος Ηγουμενίτσας εξέδωσε ανακοίνωση, απαγορεύοντας τη ρίψη απορριμμάτων στους κάδους τα Σάββατα και τις Κυριακές λόγω της μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Μάλιστα, προειδοποιούσε με επιβολή προστίμων, εάν τα απορρίμματα αποθέτονταν εκτός των κάδων, ενώ απαγόρευε και την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων.

Μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ηλίας Λώλης σημείωσε ότι τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου οι δημότες, στην πλειοψηφία τους, δεν επέδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον και συνέχισαν να πετούν τα σκουπίδια στους κάδους.

«Οι δημότες πρέπει να μην πετούν το Σαββατοκύριακο τα σκουπίδια καθώς είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ. Υπάρχει ζήτημα καθαριότητας αλλά το θέμα έχει και αισθητική διάσταση. Αρκετοί δημότες μας, δυστυχώς δεν κλείνουν τα καπάκια από τους κάδους», τόνισε ο κ. Ηλίας Λώλης.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του δήμου για μια καθαρή πόλη, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κανονισμό καθαριότητας, συνέχισε ο ίδιος, «οι επαγγελματίες θα πρέπει να καθαρίζουν τον κοινόχρηστο χώρο τους και μάλιστα το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης με σχετικά φυλλάδια».

Καθημερινά στην πόλη της Ηγουμενίτσας συλλέγονται 15 έως 20 τόνοι απορριμμάτων, ενώ οι οδηγοί των απορριμματοφόρων χρειάζεται να διανύσουν απόσταση μιας ώρας για να φθάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται ο ΧΥΤΑ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Leave a reply