Πυροβόλησαν φλαμίνγκο στη λίμνη Κάρλα (φωτο)

Σε αυτοψία, κατά την οποία εντόπισαν και περισυνέλλεξαν τραυματισμένο νεαρό άτομο φοινικόπτερου - Phoenicopterus roseus, το οποίο εστάλη για περαιτέρω περίθαλψη στην οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, έπειτα από επικοινωνία με μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από ακτινολογική εξέταση, το φοινικόπτερο έφερε σκάγια από κυνηγετικό όπλο. Ο περιφραγμένος χώρος του Τεχνητού Υγροτόπου δέχεται  μεγάλο αριθμό κυνηγών, παρότι το μεγαλύτερο τμήμα του προστατεύεται από τις διατάξεις του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Κάρλας, για το οποίο ισχύει γενική απαγόρευση θήρας.

foinikoptero-1

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Φορέας Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε. θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες έναντι των υπευθύνων παραβατών, οι οποίοι παραβιάζουν κάθε νομικό κείμενο περί προστασίας της άγριας ορνιθοπανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος. Ζητεί επίσης την συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον συντονισμό δράσεων αποτροπής επιπλέον παρόμοιων περιστατικών.

Οι δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και οι επισκέπτες μπορούν να καλούν στo τηλέφωνο 2480-73993 όταν αντιλαμβάνονται παράνομες κινήσεις.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση