Ζάκυνθος: Κρίσιμες αποφάσεις για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Σκοπού

του Νίκου Αβουκάτου

Με τα σκουπίδια να παραμένουν στους δρόμους, κυρίως έξω από την πόλη της Ζακύνθου και στα χωριά του νησιού, αναμένεται με ενδιαφέρον σήμερα το απόγευμα η κρίσιμη συνέλευση των κάτοικων του Καλαμακίου. Σημείο αναφοράς θα είναι όχι μόνο τα συμφωνηθέντα βάσει του οδικού χάρτη, αλλά και το «καυτό» ζήτημα της χωροθέτησης της μονάδας ενδιάμεσης επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Στη νέα συνέλευσής τους, οι κάτοικοι αναμένεται να αξιολογήσουν τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον ΧΥΤΑ Σκοπού ενώ θα προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνα των κατοίκων Τάσο Τζίμη, «δεν μπορούν περισσότερα από 15  απορριμματοφόρα να αδειάσουν σκουπίδια για αυτό και είναι αναμενόμενο να ξανακλείσει τις επόμενες ημέρες ο ΧΥΤΑ».

Μάλιστα, οι απόψεις ορισμένων να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη λύση για τη χωροθέτηση κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στον Σκοπό έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους κατοίκους του Καλαμακίου.

Ακόμη, το γεγονός ότι η θέση Γαλάρος δεν οριστικοποιήθηκε για την αδειοδότηση του χώρου εγκατάστασης της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων επηρεάζει αρνητικά τις εξελίξεις.

Ενδεικτικό της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας είναι και το πρόσφατο επεισόδιο που σημειώθηκε, όταν κάτοικος κλείδωσε την εισόδου του ΧΥΤΑ όταν ένας οδηγός απορριμματοφόρου μαζί με το όχημα που οδηγούσε βρισκόταν μέσα στον χώρο, αφού είχε γίνει η εναπόθεση απορριμμάτων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση