Μειώθηκε το ποσό απορρόφησης στο ΠΑΑ το 2016

Το ποσό των 656.639.655,74 ευρώ σε δικαιούχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 κατεβλήθη εντός του 2016, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, αντιστοιχεί σε απορρόφηση ύψους 16,05% σε όρους Κοινοτικής συμμετοχής (έναντι 9,33% που ήταν το 3ο Τρίμηνο του 2016).

Αποτελεί, μετά το περσινό ποσό ρεκόρ των 780,63 εκατ. ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που καταβάλλεται από την έναρξη της Προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου «σε μία πολύ δυσμενέστερη οικονομική συγκυρία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από το υπουργείο. «Ανεβάζει, μάλιστα, σημαντικά τη χώρα μας στο σχετικό Πίνακα Απορρόφησης μεταξύ των Κρατών Μελών της ΕΕ προσπερνώντας Χώρες που εφαρμόζουν Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μας», σημειώνει το ΥΠΑΑΤ και προσθέτει:

«Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας και του αποτελεσματικού συντονισμού όλων των Εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Διαχειριστική Αρχή, ΟΠΕΚΕΠΕ, Δνση Οικονομικών Υποθέσεων, Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης)».

«Έρχεται, δε, να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών, όπως η έγκαιρη θεσμική προετοιμασία, η διοικητική αναδιάρθρωση, οι προσκλήσεις νέων Μέτρων, η άμεση έναρξη πληρωμής ανειλημμένων υποχρεώσεων, και καταδεικνύει αφενός τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται στο συγκεκριμένο Τομέα και αφετέρου τα σημαντικά αποτελέσματα που προκύπτουν για την οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση