Έσσεν: 20.000 θέσεις εργασίας στον τομέα του περιβάλλοντος ώς το 2025

Σε μια λαμπρή τελετή, ο Καρμένου Βέλα, Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία παρέδωσε τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας στο Έσσεν της Γερμανίας, το οποίο διαδέχεται στον ρόλο τη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η γερμανική πόλη θα λειτουργήσει ως ένα πρότυπο για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, την ανταλλαγή και την προώθηση βέλτιστων πρακτικών.

Κατά της διάρκεια της επίσημης ανακήρυξης, ο κ. Βέλα συνεχάρη τις τοπικές αρχές για την εντυπωσιακή μεταμόρφωση της άλλοτε βιομηχανικής πόλης στην πιο πράσινη πόλη της Βόρειας Ρηνανίας –Βεστφαλίας και ευχήθηκε στον δήμαρχο και την ομάδα του να έχουν ένα επιτυχημένο έργο.

Ο δήμαρχος της  πόλης Τόμας Χούφεν υπογράμμισε ότι «αυτό το βραβείο είναι η αναγνώριση των μεγάλων προσπαθειών του Έσσεν να ξεπεράσει το βιομηχανικό της παρελθόν και να αναδείξει το νέο της πρόσωπο ως μια πράσινη πόλη. Προσπαθούμε να είμαστε ένα παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων μπροστά στις προκλήσεις των πόλεων. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους πολίτες μας».

Οι φιλόδοξοι στόχοι του Έσσεν είναι:

  • Επίτευξη του στόχου της μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 40% μέχρι το 2020
  • Δημιουργία ενός συστήματος  διαχείρισης των υδάτων με χώρους πρασίνου που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων, την πρόληψη των πλημμυρών και της ανατροφοδότησης των υπόγειων υδάτων
  • Δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων  συνολικού μήκους 376 χιλιομέτρων και αύξηση της χρήσης των ποδηλάτων  κατά 25% έως το 2035
  • Δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας στον τομέα του περιβάλλοντος μέχρι το 2025
  • Μείωση  τη χρήσης του αυτοκινήτου αυτοκίνητο κατά 29% μέχρι το 2035
  • Ανακύκλωση σε ποσοστό  65% μέχρι το 2020.

Κατά τη διάρκεια του έτους ως Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2017, το Έσσεν σχεδιάζει να ξεκινήσει πάνω από 300 έργα και εκδηλώσεις των πολιτών που θα αφορούν τη περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση