Θεσσαλονίκη: Αποψίλωσαν πέντε στρέμματα γαύρου στο δάσος Κρυονερίου

του Νίκου Αβουκάτου

Σοβαρή παράβαση της σχετικής ρυθμιστικής άδειας καυσοξύλευσης έγινε σε δασική έκταση στο Κρυονέρι του δήμου Σοχού, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δημοσιεύτηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», λόγω της παράβασης της άδειας που δόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί η περιοχή του Κρυονερίου από το δικαίωμα της υλοτόμησης το χρονικό διάστημα 1-11 Φεβρουαρίου.

Άγνωστοι, λοιπόν, κατά παράβαση της ρυθμιστικής άδειας, προχώρησαν σε παράνομη υλοτόμηση στη λογική της αποψίλωσης της έκτασης που δεν ήταν σύμφωνη με τα προβλεπόμενα. Σε έκταση περίπου 5 στρεμμάτων αποψιλώθηκε Γαύρος, ένα δένδρο που μοιάζει με την Οξιά, που έχει διάμετρο 30 εκατοστά και ύψος 10 μέτρα.

Στο μεταξύ, παράταση της υλοτόμησης για ένα χρονικό διάστημα 6 έως 7 ημερών αναμένεται να δώσει το δασαρχείο Σταυρού. Όπως τόνισε ο δασάρχης της περιοχής στη Greenagenda.gr, η απόφαση αυτή αναμένεται να ληφθεί σε μια προσπάθεια κάλυψης των τοπικών αναγκών λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας το προηγούμενο διάστημα. «Προσπαθούμε με την παράταση της υλοτόμησης να δράσουμε προληπτικά για να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα λαθρουλοτόμησης», είπε χαρακτηριστικά ο δασάρχης Σταυρού, Βασίλης Καρυπίδης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση