Ο δήμος Κοζάνης συστήνει την ανακύκλωση σε 3.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς

O Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων, θα υλοποιήσει  από 6-10 Φεβρουαρίου 2017, πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης για την προώθηση της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των ανακυκλώσιμων υλικών και των βιοαποβλήτων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

⦁    Περιβαλλοντικές παρουσιάσεις, ενημέρωση σε περίπου 3.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε περισσότερες από 25 σχολικές μονάδες του Δήμου.
⦁    Διανομή  ενημερωτικού υλικού.
⦁    Τηλεοπτικό μήνυμα για την προβολή της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των ανακυκλώσιμων υλικών και των οργανικών αποβλήτων.
⦁    Διαδικτυακό παιχνίδι για την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή στην ΔσΠ.
⦁    Κεντρική ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις 10 Φεβρουαρίου (19:00) στο Κοβεντάρειο.

Στόχος των δράσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση με Διαλογή στην Πηγή λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα κοινωνικοοικονομικά τοπικά χαρακτηριστικά,  αναγνωρίζοντας  ρόλο και λόγο στην τοπική κοινωνία, προωθώντας, μέσω της συμμετοχής των ενεργών πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και  την δημιουργία θέσεων εργασίας, χωρίς πρόσθετα οικονομικά βάρη για τον πολίτη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση