Βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση για την πετρελαιοκηλίδα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

του Νίκου Αβουκάτου

Από νωρίς το πρωί άρχισε η επιχείρηση απορρύπανσης για την πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε χθες στον Θερμαϊκό Κόλπο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ της περιοχής στα ανοικτά της προβλήτας 6 και των εγκαταστάσεων των πετρελαιαγωγών.

Η πετρελαιοκηλίδα εκτείνεται σε μήκος περίπου 120 μέτρων και για τη συλλογή της επιχειρούν η εταιρεία North Aegean Slops και συνεργεία του ΟΛΘ, που τοποθέτησαν ειδικά πλωτά φράγματα για να εγκλωβίσουν τη ρύπανση και να προσροφήσουν το υλικό που επιπλέει.

Μέχρι αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνο Μέλλιο, η μόλυνση έχει περιοριστεί σε 30 τ.μ.. Όπως εκτίμησε ο κ. Μέλλιος, μιλώντας στη Greenagenda.gr, η μόλυνση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως εντός τριών ημερών.

Σε ό,τι αφορά την προέλευση της ρύπανσης, ο ίδιος σημείωσε πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πετρελαιοκηλίδα, λόγω του νοτιά που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες, μετακινήθηκε από τα ανοικτά προς το εσωτερικό του Κόλπου και δεν προκλήθηκε εντός του λιμανιού. Όπως εξήγησε, δεν έχει εντοπιστεί καμία διαρροή από ελλιμενισμένο πλοίο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.