GAIA Επιχειρείν: Νέες συνεργασίες με συνεταιρισμούς για τη λειτουργία των ΚΕΑ

Στην αναδιοργάνωση του δικτύου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) της, προχωρεί η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, σε συνέχεια των καταγγελιών των συμβάσεων συνεργασίας της με πέντε συνεταιρισμούς και της δρομολογημένης καταγγελίας με έναν ακόμη (ήτοι την ΜΕΣΣΥΝΕΛ- Μεσσηνιακοί Συνεταιρισμοί Ελαιολάδου).

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ανακοινώνει σε πρώτη φάση τις ακόλουθες συνεργασίες με συνεταιρισμούς που θα αναλάβουν την λειτουργία των ΚΕΑ στις περιοχές δραστηριοποίησής τους.

Άτιτλο

Τα αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας του κάθε Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών θα δημοσιευτούν στον τοπικό τύπο σε όλη την επικράτεια της χώρας, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. Παράλληλα, σύντομα θα ανακοινωθούν πρόσθετες νέες συνεργασίες με συνεταιρισμούς που επιθυμούν να υπερβούν παθογένειες του παρελθόντος και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους παραγωγούς των περιοχών τους με διαφάνεια και στοχεύοντας να συμβάλλουν στην παραγωγική αναδιάταξη του τόπου. «Δέσμευση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί η στελέχωση των νέων ΚΕΑ να γίνεται με την μέγιστη δυνατή απορρόφηση στελεχιακού δυναμικού που εργάζονταν σε συνεταιρισμούς/εταιρικά σχήματα με τους οποίους διακόπηκε η συνεργασία», σημειώνεται.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, όπως επισημαίνει, «είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και προχωρά με συνεταιρισμούς που δεν θα είναι απλοί διαχειριστές αιτήσεων υποβοήθησης αγροτών για τη λήψη επιδοτήσεων (με ή χωρίς υποκαταστήματά τους σε άλλες περιφερειακές ενότητες κατά παράβαση βασικών συνεταιριστικών αρχών). Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι αποφασισμένη να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να διερευνηθούν πρακτικές και ενέργειες παράνομου πλουτισμού και διακίνησης μαύρου χρήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθούνται στις αρμόδιες αρχές όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της για την δράση συγκεκριμένου φορέα υποβοήθησης αγροτών με χρήση ’μισού’ τιμολογίου».

Επιπρόσθετα, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  • Κατά την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ εκπαίδευσε εγκαίρως τους γεωπόνους των συνεργαζόμενων ΚΕΑ στο να ενημερώνουν σωστά τους παραγωγούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο Υπομέτρο 6.1 για έναρξη δραστηριότητας νέων αγροτών. Ως αποτέλεσμα της προετοιμασίας αυτής συνολικά 30 ΚΕΑ συμμετείχαν στη σύνταξη 520 φακέλων υποψηφιότητας καθιστώντας το δίκτυο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ τον μεγαλύτερο φορέα υποβολής φακέλων υποψηφιότητας νέων αγροτών πανελλαδικώς.
  • Στο τρέχον Μέτρο 11 των Βιολογικών Καλλιεργειών δραστηριοποιούνται πάνω από 50 ΚΕΑ στα οποία οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις στήριξής τους με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Στο πλαίσιο υλοποίησης του μέτρου αυτού η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ συνεργάζεται με διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης παρέχοντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές πιστοποίησης για τους συνεργαζόμενους παραγωγούς.
  • Ενόψει της προετοιμασίας των πιστοποιημένων ΚΕΑ για την υποδοχή δηλώσεων ΟΣΔΕ, έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες ένα πανελλαδικό πρόγραμμα εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων.
  • Εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ η συμμετοχή της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ως εταίρος στα ευρωπαϊκά έργα DataBio και TOMRES στο πλαίσιο του HORIZON.

Κλείνοντας, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σημειώνει ότι «θα εξακολουθήσει να μην απαντά δημόσια σε ανυπόστατες ‘καταγγελίες’ διαφόρων συλλόγων και οργανώσεων, οι οποίες ευτελίζουν τους συντάκτες τους και δημιουργούν θόρυβο στους παραλήπτες τους με σκοπό να παραπλανήσουν και να αποτρέψουν ελέγχους που μπορούν να αποδειχθούν λυτρωτικοί για την φήμη και την υπόσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των συνεταιρισμών της χώρας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση