Στο Μπακού για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου ο Σταθάκης

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, όπου θα  λάβει μέρος στην 3η Διυπουργική Συνάντηση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, σχετικά με τα επικαιροποιημένα στοιχεία και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα εμπλεκόμενα έργα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ο κ. Σταθάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με τους Μάρο Σέφκοβιτς Αντιπρόεδρο της ΕΕ και Επίτροπο Ενέργειας, Ίαν Μπράντσοου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΡ, Νικολάι Παβλόφ, Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Γκόρντον Μπιρέλ, Πρόεδρο της Περιφέρειας Γεωργίας, Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν της BP, και τον Τζο Μέρφι,  Αντιπρόεδρο της BP για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου.

Οι συζητήσεις θα κινηθούν γύρω από το σχεδιασμό και την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου. Ο σχεδιασμός των αγωγών φυσικού αερίου ΤΑP (Trans Adriatic Pipeline), EastMed (East Mediterranean Pipeline) και IGB ( Gas Interconnector Greece-Bulgaria ) αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία τους έχει εντάξει στο Πακέτο Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Projects of Common Interest) για την δημιουργία της Ενιαίας Αγοράς Ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση