Έρχεται το πρώτο περιβαλλοντικό debate στην Ελλάδα

του Νίκου Αβουκάτου

Κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, την 25η Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ
«Γ. Κοντογεώργης» στην Αθήνα, θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για τις πρακτικές τους σε θέματα διαχείρισης και προστασίας τους περιβάλλοντος. Ήδη, μια εξειδικευμένη ομάδα σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και εξετάζει όλες τις παραμέτρους διεξαγωγής του 1ου Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρότυπης Ελληνικής Κοινότητας Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Green Angels σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). «Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων,  στο πλαίσιο ενός ανοιχτού διαλόγου, θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τον τρόπο λειτουργίας τους αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα και για "πράσινες" πρακτικές που ακολουθούν. Για παράδειγμα, με ποιον τρόπο μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνουν», είπε, μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο Γενικός Διευθυντής της GREENiT ENVIRONMENTAL Θεοφάνης Ξουλεής.

Και υπογράμμισε: «Θέλουμε να γίνει ένας θεσμός και πιστεύουμε ότι αυτή η πρώτη προσπάθεια θα έχει τον ανάλογο αντίκτυπο. Τα ερωτήματα που θα υποβληθούν θα διαφέρουν ανάλογα με το αντικείμενο της κάθε εταιρείας».

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη κορυφαίων περιβαλλοντικών θεμάτων για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από το Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Οι εταιρείες, μέσω αυτής της προσπάθειας, καλούνται να δώσουν απαντήσεις στις περιβαλλοντικές προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση