Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στηρίζει το «πράσινο επιχειρείν» της BioSolids

Επίσκεψη στη μονάδα παραγωγής της BIOSOLIDS S.A. πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Πέλλας και συνεργάτη της για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης κ. Στέφανο Αργυράκη. Η επίσκεψη έλαβε χώρα μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφερειακής ενότητας στις 22/3/2018.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση από κοντά (στις εγκαταστάσεις της εταιρείας) σχετικά με τη σύννομη μέθοδο διαχείρισης οργανικών υπολειμμάτων μέσω της κομποστοποίησης και την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού προϊόντος, πλούσιου σε οργανική ουσία και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για κάθε καλλιέργεια.

Στην εγκατάσταση καλωσόρισαν την κα. Αηδονά οι κ. Αθανάσιος και Ιωάννης Σαββάκης, ιδιοκτήτες της εταιρείας και οι συνεργάτες τους, Αναστασία-Μαρία Δονικίδου, Χημικός, Δημήτρης Λούσας, Γεωπόνος και Παπαγεωργίου Αλέξανδρος, Χημικός. Κατά την παραμονή της επίσκεψης παρουσιάστηκε στην κα. Αηδονά και στον συνεργάτη της κ. Αργυράκη το προφίλ και οι δραστηριότητες της εταιρείας καθώς επίσης και ο ρόλος που διαδραματίζουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Biosolids είναι μια καινοτόμα επιχείρηση που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Η κα. Α. Αηδονά αφουγκράζεται την ανάγκη που έχει η περιοχή από τέτοιου είδους ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έχοντας επιδείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία της για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αειφόρου ανάπτυξης.

Για ακόμη μια φορά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, των αρμοδιοτήτων και της αειφόρου ανάπτυξης.

Επίσης επισήμανε ότι η ανάπτυξη του επιχειρείν και η έμπρακτη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποτελεί για την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά τόσο για την ίδια όσο και για τον Περιφερειάρχη, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, μια από πρώτες προτεραιότητες.

Ακολούθως έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και αναλυτική ενημέρωση για όλα τα στάδια της διαδικασίας της κομποστοποίησης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση όπου τέθηκαν ερωτήσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας στον κ. Αργυράκη, οι οποίες απαντήθηκαν διεξοδικά αναφορικά με τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.

Η κα. Α. Αηδονά επέδειξε έντονο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την πρώτη ύλη και τις ευεργετικές δράσεις του κομπόστ.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους ιδιοκτήτες και τους συνεργάτες, τόσο για αυτού του είδους τη δραστηριότητα όσο και για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας της σύννομης αξιοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της για κάθε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση