82η ΔΕΘ: Μη χάνεις... σταγόνα, με τους «έξυπνους» μετρητές της ΕΥΑΘ (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Επειδή κάθε σταγόνα... μετράει, η ΕΥΑΘ αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ένα πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης «έξυπνων» μετρητών, με το οποίο θα μπορούμε να βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι μας και να έχουμε τον πλήρη έλεγχο σε πραγματικό χρόνο για την κατανάλωση του νερού στο σπίτι ή τον επαγγελματικό μας χώρο. Ακόμη, ο καταναλωτής μπορεί να ενημερώνεται για τις καθημερινές καταναλώσεις του αλλά και να ελέγχει το υδρόμετρό του από τον υπολογιστή ή ακόμη και το κινητό του.

Τους «έξυπνους» μετρητές και τη λειτουργία τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι καταναλωτές στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο Περίπτερο 15 (σταντ 40), ενώ μπορούν να είναι οι πρώτοι που θα επιλεγούν για το πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας τους μετά από κλήρωση.

«Σε όλα τα δίκτυα ύδρευσης μπορούμε να κάνουμε ορθή κατανάλωση, να μη σπαταλάμε το νερό και βέβαια να παρεμβαίνουμε εγκαίρως από απόσταση σε περίπτωση βλάβης στην παροχή μας. Έτσι, λοιπόν, κάνουμε καλό στη τσέπη μας, αλλά και στο περιβάλλον», επισήμανε, μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο Δημήτρης Κουρτέσης, υπεύθυνος έρευνας και σχεδιασμού νέων προϊόντων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Apifon που συνεργάζεται με την ΕΥΑΘ, στο συγκεκριμένο project.

Με τη λειτουργία των «έξυπνων» μετρητών, τα συνεργεία της ΕΥΑΘ μπορούν να ενημερωθούν άμεσα και να αποκαταστήσουν τυχόν προβλήματα διαρροών νερού.

Τους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να γίνει η επιλογή των πρώτων πελατών της ΕΥΑΘ όπου θα εγκατασταθούν οι «έξυπνοι» μετρητές.

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες του περιπτέρου της Εταιρείας θα «φεύγουν» με πρακτικές συμβουλές για το νερό που πίνουμε και την προστασία του, την προφύλαξη των εσωτερικών - οικιακών δικτύων από τον παγετό, όπως και γενικές πληροφορίες για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις μας και τη σχέση τους με την ποιότητα του νερού.

Τέλος, σε συνέχεια της πρόσφατης ΚΥΑ για τον περιορισμό κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας, η ΕΥΑΘ θα δίνει στους επισκέπτες της σακούλες πολλαπλών χρήσεων ως ελάχιστη συνδρομή στη δημιουργία ενός νέου περιβαλλοντικού προτύπου στην πόλη μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση