Dryas Greek Truffle: Η τρούφα που γίνεται ανάρπαστη στη Μύκονο

Tο 2010 στη Βέροια ο αγρότης και καλλιεργητής ροδακίνων Αναστάσιος Παπαφώτης και η γεωπόνος Δάφνη Μπρανιώτη αποφασίζουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια τρούφας, του χρυσοφόρου υπόγειου μανιταριού, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ως η πιο ελπιδοφόρα εναλλακτική καλλιέργεια λόγω των εκπληκτικών αποδόσεων και του μικρού κόστους παραγωγής. Μετά από έρευνα επιλέγουν ένα κτήμα 17 στρεμμάτων στο χωριό Πολυδένδρι σε υψόμετρο 700 μέτρων στα Πιέρια όρη και φυτεύουν 800 δένδρα, δρύες και πουρνάρια οι ρίζες των οποίων ήταν εμβολιασμένες με μαύρη χειμερινή τρούφα και μαύρη φθινοπωρινή τρούφα.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση