Green suites in Halkidiki

Ένα τουριστικό κατάλυμα αναβαθμισμένο, φιλόξενο με φιλική διάθεση  προς τους πελάτες του. Η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη Αναστάσιου  Πανόπουλου είναι  το ίδιο φιλική προς το περιβάλλον με αποτέλεσμα  να παρέχονται  στον επισκέπτη  «eco»  υπηρεσίες. Η αναβάθμιση του Villa Despina  Green Suites στο Πολύχρονο Χαλκιδικής έγινε  μέσα από την συμμετοχή και την παρακολούθηση του project ShMILE 2,  ενός ευρωπαϊκού προγράμματος διάδοσης του  περιβαλλοντικού μηνύματος. Η ελληνική συμμετοχή εκπροσωπείται  από τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας (ΙΤΑΜ) και την στήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής .

«Η τεχνογνωσία  που χρειαζόμουν  για  να πετύχει η προσπάθεια μου επιτεύχθηκε  με  το πρόγραμμα  και την εφαρμογή των κριτηρίων της απόκτησης  της  πιστοποίησης Ecolabel» επεσήμανε στην greenagenda ο ιδιοκτήτης του Αναστάσιος  Πανόπουλος.H αναβάθμιση του Villa Despina  αφορά την θερμομόνωση και ηχομόνωση του  κτιρίου , θερμομονωτικά  κουφώματα, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ηλιακό σύστημα  για ζεστό νερό, σύστημα  λειτουργίας A/C μόνο με  κλειστά  παράθυρα, σύστημα διακοπής ρεύματος όταν είναι  άδειο το διαμέρισμα,  φωτοκύτταρα σε κοινόχρηστους  χώρους ,αισθητήρες κίνησης  στις τουαλέτες ,εξοικονόμηση  νερού  στη  κουζίνα και το μπάνιο, ενημέρωση  των πελατών  για το πώς  μπορούν να εξοικονομήσουν  ενέργεια και πόρους, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές  είναι   Α+ και πάνω, αποκλειστική χρήση  απορρυπαντικών και καθαριστικών  με το  σήμα  ECOLABEL, χρήση  σαπουνιών χωρίς χημικά πρόσθετα στα μπάνια, τα σεντόνια και οι πετσέτες  είναι 100% βαμβακερά, σύστημα  οικολογικής διαχείρισης για τις αλλαγές των σεντονιών και των πετσετών.

 «Κοιτάω μπροστά με σεβασμό στο περιβάλλον»

 Το συγκεκριμένο κατάλυμα  λειτουργεί  με σεβασμό προς το περιβάλλον. «Όλα αυτά τα χρόνια  έβλεπα  προβληματισμένος  την ανάπτυξη  του τουρισμού  της  περιοχής  που κατάγομαι . Πάντα  λοιπόν  κατέκρινα  τις πρακτικές κάποιων που έπαιρναν  αποφάσεις,  αγνοώντας τις συνέπειες  καθώς επεδίωκαν μόνο να κερδίζουν,  χωρίς κανέναν σεβασμό  προς το περιβάλλον. Όταν έφθασε  η στιγμή,  πήρα εκείνες τις αποφάσεις που  είναι  εκ διαμέτρου αντίθετες  με παλιές λανθασμένες  πρακτικές. Η απόφαση  της  αναβάθμισης  ήταν  η σωστή  και αυτό  φάνηκε από την ανταπόκριση  των  πελατών μας. Ο σεβασμός στο περιβάλλον ωφέλησε  την επιχείρηση μου. Έλληνες, Ιταλοί Ελβετοί, Τούρκοι, Αμερικάνοι και γείτονες από Βουλγαρία, Ρουμανία Σερβία  μας επέλεξαν  και  αυτό  για εμάς ήταν  η  καλύτερη απάντηση στην νέα μας  προσπάθεια . Οι ευαισθητοποιημένοι με το περιβάλλον τουρίστες    είναι ένα  target group πολύ ανεπτυγμένο στη Βόρεια Ευρώπη  και στην Ελλάδα. Επίσης έχει  αρχίσει να αναπτύσσεται   στις βαλκανικές χώρες  και την Ανατολική Ευρώπη». Στο  τέλος της  συζήτηση μας  ο κ.Πανόπουλος   τόνισε  ότι  «στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε   τις ανάγκες των  πελατών μας και να ξεπεράσουμε  τις προσδοκίες τους. Είμαστε ακόμη στην αρχή, έχουμε πολλά να μάθουμε και  να κάνουμε».

                                                                             

 Tips: Με αφετηρία  τη Villa Despina,  ο επισκέπτης  μπορεί  να  θαυμάσει  στους γύρω λόφους  πάνω από το Πολύχρονο  ένα από τα δύο  παλαιότερα ελαιόδενδρα  στην περιοχή της Κασσάνδρας ενώ  συνεχίζοντας  την ίδια διαδρομή  συναντά   την  λίμνη της Μαυρόμπαρας  όπου ζουν δύο  είδη σπάνιας νεροχελώνας Testudinata.

 http://www.villadespinasuites.com/

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!