H Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους λιλιπούτειους start-uppers της Βόρειας Ελλάδας

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της 11ης Εμπορικής Έκθεσης Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Trade Fair 2017» την περασμένη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens στο Μαρούσι, σειρά έχει η Θεσσαλονίκη να υποδεχθεί τη δημιουργική νέα γενιά που επιδεικνύει μεγάλο ταλέντο στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ανοίγοντας νέους δρόμους για το μέλλον της και την Ελλάδα.

Περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες από 31 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας θα παρουσιάσουν αυτή την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δημιούργησαν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», και θα αξιολογηθούν και από κριτική επιτροπή. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Greenagenda.gr.

Οι μικροί επιχειρηματίες από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Λάρισας, Κοζάνης, Λευκάδας και της Μαγνησίας είναι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν να δείξουν τη δουλειά τους.

2

Πατέντες και καινοτομίες από μαθητές που θα εντυπωσιάσουν

Οι λιλιπούτειοι start-uppers της Βόρειας Ελλάδας, έχουν δημιουργήσει από πατέντες, περίπλοκα τεχνολογικά επιτεύγματα και εφαρμογές για κινητά μέχρι  κατασκευές και διαδικτυακές υπηρεσίες που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Άλλες μαθητικές επιχειρήσεις αξιοποιούν με καινοτόμο τρόπο παραδοσιακά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία.  Tα παιδιά πωλούν τα προϊόντα τους και διαθέτουν τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Η Εμπορική Έκθεση αποτελεί την κορύφωση μιας διαδικασίας που ξεκινά στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Ομάδες μαθητών, 15 έως 17 ετών, σκέφτονται μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα και για να την υλοποιήσουν συστήνουν τη δική τους μαθητική εταιρία, τη δική τους «Εικονική Επιχείρηση». Εκλέγουν Διοικητικό Συμβούλιο, κάνουν έρευνα αγοράς, εκδίδουν μετοχές, αναζητούν χορηγούς και καταφέρνουν –με πολύ σκληρή δουλειά- μέσα σε λίγους μήνες, να έχουν στα χέρια τους ένα αληθινό προϊόν. Αρωγοί σε κάθε βήμα τους είναι οι καθηγητές που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα, αλλά και οι εθελοντές-επιχειρηματικοί σύμβουλοι που συνεργάζονται με το ΣΕΝ/JA Greece.

1

Υποστηρικτές των παιδιών και κύριοι χορηγοί του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι η Metlife, The Hellenic Initiative, η Citi, η Εθνική Τράπεζα , η General Mills, η SAP Hellas και η Accenture, με τη συμβολή των οποίων το πρόγραμμα υλοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι Εμπορικές Εκθέσεις Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA Greece Αθήνας και Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Τhe Mall Athens, του Mediterranean Cosmos, της Coca-Cola Τρία Έψιλον, της Vision, του Molto και με την υποστήριξη της A.M. Nομικός Transworld Martime Agencies.
Χορηγός Αερομεταφορών των μαθητών είναι η AEGEAN.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) και του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών).

Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-2017»

Η κριτική επιτροπή αξιολογεί όλα τα περίπτερα στις Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης και λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώνει βραβεία και επαίνους, όπως «Πιο Καινοτόμο Προϊόν», «Καλύτερο Περίπτερο» κ.ο.κ. Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece τα επιχειρηματικά τους σχέδια, θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή και οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις, θα διαγωνισθούν για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-2017». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe.

«Εικονική Επιχείρηση»: Παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας εδώ και 11 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υλοποιείται χωρίς κανένα κόστος για τα παιδιά και τα σχολεία καθώς υποστηρίζεται από ιδρύματα, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση