«Απόδραση» στο 2ο Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας

Ένα τετραήμερο απόλυτης δράσης υπόσχονται οι διοργανωτές του 2ου Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας, το οποίο διοργανώνει ο τοπικός Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος, θα πραγματοποιηθεί από 26 εώς 29 Ιουνίου 2014. Η επιτυχημένη περσινή διοργάνωση συνεχιζεται φέτος στο όμορφο Πήλιο. Κατά τη διάρκειά του θα διεξαχθούν 10 αθλήματα περιπέτειας - Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιών, Ποδηλασία βουνού, Πεζοπορία, Θαλάσσιο κανό, Τοξοβολία, Ιππασία, Εναέρια διαδρομή 120μ. (Flying fox), Διάσχιση ακτογραμμής(Coasteering) και δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος 3 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα .

Όλα είναι σχεδιασμένα και εκτελεσμένα από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και οδηγούς υψηλού επιπέδου όπως οι, Αναστάσιος Αποκρεμιώτης (κατάβαση φαραγγιού), Αλέξανδρος Πετρούτσος (ποδήλατο βουνού), Θάνος Νικάκης (θαλάσσιο κανό), Στέλιος Κοσμόπουλος (Coasteering, Αναρρίχηση), αλλά και φορείς όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Αναρρίχηση), ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Βόλου (ορεινό τρέξιμο) και ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου με 4 πρωταθλητές της κλασσικής σκοποβολής και της τοξοβολίας, τους Κωνσταντίνα Μπαντώλα, Δέσποινα Δοδοντζίδου, Κατερίνα Κατούνη και Χρήστο Τσίγκα. Η κατά γενική ομολογία πετυχημένη περσινή διοργάνωση, έβαλε τις καλύτερες βάσεις για ένα θεσμό με επίκεντρο τις υπαίθριες δραστηριότητες, ο οποίος αρχίζει να εξελίσσεται και να αναβαθμίζεται.

Η φετινή διοργάνωση θα περιέχει δύο σημαντικές προσθήκες.
Η πρώτη αφορά την αναρρίχηση, στην οποία θα διατίθενται πλακέτες σε όσους έμπειρους αναρριχητές θελήσουν κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ να ανοίξουν νέες διαδρομές και
η δεύτερη αφορά ένα καινούργιο για την χώρα μας αγώνισμα, το Coasteering, το οποίο έχει σαν περιεχόμενο την διάσχιση μικτού πεδίου της ακτογραμμής, συνδυάζοντας πεζοπορία, τρέξιμο, κολύμβηση και αναρρίχηση.Και βέβαια όπως και στην περσινή διοργάνωση, οι επιχειρήσεις του Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου θα παρέχουν προνομιακές τιμές και προσφορές για τους επισκέπτες τις ημέρες του Φεστιβάλ.

Σας περιμένουμε και φέτος στην μεγάλη 4ήμερη απόδραση στην Τσαγκαράδα, για να γευτούμε μαζί το βουνό και την θάλασσα, εξερευνώντας το υπέροχο γαλαζοπράσινο τοπίο του ανατολικού Πηλίου!

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!