«Γαστρονομική Ελλάδα: σύντηξη ιδεών, ανθρώπων και υλικών».

Ελάτε να αναβιώσουμε τα «Πανηγύρια του Αιγαίου», να «ταξιδέψουμε» στο παρελθόν με φωτογραφίες και ιστορίες από εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί και κέντρα διασκέδασης της Θεσσαλονίκης του 20ου αιώνα αλλά και να γνωρίσουμε τί είναι ο εναλλακτικός τουρισμός, ποιά είναι η γαστρονομική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, και τέλος ποιά είναι τα υπέρ και κατά των φυσικών προιόντων στην φαρμακευτική και την κοσμητολογία. Ένα τριήμερο εκδηλώσεων γεύσεων, γνώσης και επιχειρηματικότητας, το γνωστό στο κοινό της Θεσσαλονίκης ‘Food, Taste & Society” διοργανώνει το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στις 8, 9 και 10 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της σπουδαστικής εστίας Αλίκη Περρωτή και στο campus της σχολής με θέμα «Γαστρονομική Ελλάδα: σύντηξη ιδεών, ανθρώπων και υλικών».

Με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του τμήματος Τουρισμού και του «Thessaloniki Food Festival», του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Europe Direct ΑΓΣ, καθώς και την ευγενική υποστήριξη του Iδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και πολλών γνωστών επιχειρήσεων, τα συνέδρια που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια του τριημέρου θα αναπτυχθούν σε δύο κεντρικούς άξονες.

Ο πρώτος θα αφορά στον εναλλακτικό τουρισμό, στη διερεύνηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, στο communal eating, και στη fusion cuisine – μια κουζίνα που έλκει τα υλικά της από διαφορετικούς τόπους και τα συνενώνει με θαυμαστό τρόπο. Ο δεύτερος άξονας θα αφορά στη χρήση φυσικών προϊόντων στη φαρμακευτική και στην κοσμητολογία, με καλεσμένους βοτανολόγους, πλαστικούς χειρουργούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, ομοιοπαθητικούς και διάσημους επιχειρηματίες των κλάδων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Perrotis College στοfacebook, ή στα τηλέφωνα 2310 492-800, 818, 769.

Η είσοδος τις δύο πρώτες ημέρες είναι δωρεάν, την τρίτη είναι 3 ευρώ για άτομα άνω των 12 ετών. Η τιμή συμμετοχής «Στα πανηγύρια του Αιγαίου» είναι 15 ευρώ το άτομο και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 100. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα ίδια τηλέφωνα ή να αγοράσετε το εισιτήριό σας στο σημείο προπώλησης Denny Vildiridi, Τσιμισκή 31, 1ος όροφος, κ. Διδάγγελος Βάιος, τηλ 2310 221-775, ώρες καταστημάτων.

«ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
Ώρα: 19.45
Το γαστρονομικό μας ταξίδι, με ευρηματικότητα και σεβασμό στις παραδόσεις, στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Για την Κρήτη, η αρχαιολόγος Jerolyn Morisson, θα μαγειρέψει σε ρέπλικες σκευών από τις ανασκαφές της. Για την υπόλοιπ η παράκτια Ελλάδα, ο αγιορείτης Μοναχός Νικήτας, σε μεγάλα χάλκινα καζάνια, και για την π αράκτια Τουρκία, ο τούρκος Chef Cemal Akyildiz με πρώτες ύλες από την Τουρκία.
Το δείπνο θα μαγειρευτεί σε φωτιές στον κήπο του Κολεγίου Περρωτής, κάτω από τα μεγάλα πεύκα. Στη συνέχεια, θα δειπνήσουμε στην τραπεζαρία της σπουδαστικής εστίας Αλίκη Περρωτή υπό τους ήχους ζωντανής Ανατολίτικης, Κρητικής και παραδοσιακής μουσικής.
Την αναβίωση των εικόνων και γεύσεων της παιδικής μας ηλικίας και των πανηγυριών θα συντονίσει γνωστός Chef διεθνούς κουζίνας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!