«Η καλλιέργεια του Καπνού»

Το Συνέδριο του Economist για την Αγροτική Πολιτική που για πρώτη φορά μετά την πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η βράβευση των καινοτόμων κτηνοτρόφων, η παρουσίαση πολιτικών και δράσεων για την κτηνοτροφία, η Επιστημονική Ημερίδα για τους βοσκότοπους αλλά και η παρουσίαση του έργου "η Καλλιέργεια του Καπνού" στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών , είναι μερικά από τα θέματα στην "ατζέντα" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Στις 12 το μεσημέρι  του  επόμενου Σαββάτου ο κ. Τσαυτάρης θα μεταβεί
στη Μονή Λαζαριστών για την παρουσίαση του Πίνακα «Η καλλιέργεια του Καπνού» του χαράκτη Α. Τάσσου και της ζωγράφου και χαράκτριας Λουκίας Μαγγιώρου, αφού με πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού ο πίνακας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μετά από συντήρηση. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η  Εθνική Πινακοθήκη –Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Μονή Λαζαριστών και ο Δήμος Παύλου  Μελά.

Σημειώνεται ότι «Η Καλλιέργεια του Καπνού» του χαράκτη Α. Τάσσου (1914-1985) και της συντρόφου του, ζωγράφου και χαράκτριας Λουκίας Μαγγιώρου (1914-2008), έργο σημαντικό και εμβληματικό, φιλοτεχνήθηκε το 1960 για τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Εθνικού Οργανισμού Καπνού Δυτικής Θεσσαλονίκης, ύστερα από παραγγελία της Εταιρείας Παπαστράτος. Πρόκειται για διακοσμητική ζωγραφική σύνθεση, μνημειακών διαστάσεων (2 μ. Χ 12,40 μ., μικτή τεχνική σε ύφασμα επικολλημένο σε ξύλο), η οποία συνοδεύεται και συμπληρώνεται απόπροπαρασκευαστική μακέτα σε ξύλο (0,59Χ3,80 μ.).

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!