«Υποχρεωτικά τα φωτοβολταικα σε στέγες και ταράτσες»

Στη διάρκεια της διαβούλευσης και της συζήτησης που θα γίνει για το ΓΟΚ  το οποίο   επεξεργάζεται το Υπουργείο, θα συνυπoλογιστεί και  ο παράγοντας   που λέγεται ανάπτυξη, ΑΠΕ, φωτοβολταϊκών κυρίως στις νέες οικοδομές.  «Θα δούμε αν θα το πάμε οριζόντια ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. στο ζήτημα των φωτοβολταϊκών, στις κτιριακές εγκαταστάσεις, και να σας πω ότι έχουμε μπροστά μας - και θα μιλήσουμε γι’ αυτό όταν έρθει η στιγμή - την κατάθεση του σχεδίου νόμου για το νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό για τα κτίρια» επεσήμανε ο ΥΠΕΚΑ   Γιωργος Παπακωνσταντίνου.

Το Υπουργείο προσανατολίζεται να κάνει πάρα πολύ έντονη την παρουσία των φωτοβολταϊκών στις νέες οικοδομές, που θα γίνονται από εδώ και πέρα, με ένα είδος υποχρεωτικότητας σε στέγες και σε ταράτσες. «Θέλουμε  να φύγουμε από μια λογική η οποία φτάνει στο τέλος της – τη λογική τα φωτοβολταϊκά στον αγροτικό τομέα - και σταδιακά να πάμε σε μια λογική που επεκτείνει τα φωτοβολταϊκά στον αστικό ιστό, κάτι που είναι πολύ καλύτερο για το δίκτυο και πολύ πιο ορθολογικό  ανέφερε  ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ήδη πολλοί χρησιμοποιούν μέσα από κίνητρα ή άλλα την χρήση   των Ανανεώσιμων  Πηγών Ενέργειας  , σε στέγες σε οροφές Όποιος δει άλλες πρωτεύουσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δει πολύ μεγαλύτερη χρήση από αυτή που κάνουμε τώρα. Θέλουμε, λοιπόν, να ενταχθεί και να διευκολυνθεί και ίσως σε κάποιο είδος οικοδομών να είναι και υποχρεωτικό.

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!