«Όλοι Μαζί, Σκιάθος Καθαρή»

Για ένατη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογός «Η Σκιάθος» ανέλαβε τη διοργάνωση και το συντονισμό του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ» που για φέτος ορίστηκε , 31 Μαρτίου - 6 Απριλίου με τη συμμετοχή Συλλόγων, Φορέων και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου. Στο διάστημα της δράσης πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός 13 παραλιών και περιοχών.

Η δράση κορυφώθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου συμμετέχοντας στην πανελλήνια εθελοντική καμπάνια καθαρισμού «Let's Do It'». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη περιβαλλοντική δράση σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη καθαρίζουν τις χώρες τους, διοργανώθηκε για τρίτη φορά στη χώρα μας, οι εθελοντές της Σκιάθου συμμετέχουν δυναμικά από την πρώτη χρονιά.

Οι Σύλλογοι/Φορείς, που συμμετείχαν στη δράση ήταν:

v ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ. Τ.Τ. ΣΚΙΑΘΟΥ

v ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

v ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

v ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

v ΣΚΙΑΘΟΡΑΜΑ

v ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΡΟΤΕΚΤΑ

v ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ και ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΚΙΑΘΟΥ

v ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘Η ΣΚΙΑΘΟΣ’

v ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

v ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

Έτσι με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού: στις παραλίες Μαντράκι, Λεχούνι, Σίφερι, Ασέληνος, Μέγας Γυαλός, Κρυφή Άμμος, Ελιάς, Άγκιστρος, Άγ. Παντελεήμονας, Αγ. Ελένη όπως και στην περιοχή Δημοτικό πάρκο-λίμνη Αγ. Γεωργίου, στο ρέμα Λεχούνι, ακόμα έγινε καθαρισμός και ευπρεπισμός του ανοιχτού θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» όπου οι ενέργειες θα ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα.

Σε εκκρεμότητα μένει ο καθαρισμός της παραλίας του Κάστρου και η αποκομιδή των σκουπιδιών απο την παραλία Μέγα Γυαλός, διότι οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του καϊκιού.Ο Σύλλογος ευχαρίστησε θερμά όλους τους Εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση, ειδικότερα την ομάδα των Άγγλων εθελοντών που μας υποστήριξαν ένθερμα, τον Χούμα Λάμπρο που για ακόμα μία φορά διέθεσε το καΐκι του για τον καθαρισμό των παραλιών, τον Νίκο Σαντίκο τον Θάνο Μεγαπάνο , τον Νίκο Χατζημιχάλη και τον Δημήτρη Αγιώτη για την σημαντική υποστήριξ.

Ακόμα ευχαρίστησε τον Διαμαντή Μαθηνό για τη διάθεση του αυτοκινήτου του για τη μεταφορά των απορριμμάτων και τον Ηλία Αντωνίτσα που για ακόμα μια φορά συμμετείχε ενεργά στους καθαρισμούς διαθέτοντας ειδικό όχημα μεταφοράς των απορριμμάτων.

Η ομάδα καθαριότητας του Δήμου υποστήριξε την όλη δράση με υλικά και συντονισμένη παρουσία. Οχήματα του Δήμου μεταφόρτωναν τη συγκομιδή πολλών τόνων απορριμμάτων προς το Χυτά, ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Διολέττα και τον Θοδωρή Πασχάλη για την αποτελεσματική συνεργασία.

«Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, οι συμμετέχοντες, μέλη συλλόγων, μαθητές σχολείων αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, συμπράττοντας μ' αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης σκουπιδιών, απέδειξαν πως μέσα από την καθημερινότητα μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση.Στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που ζούμε, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, η ευθύνη και η υποχρέωση να προστατεύσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τόπους μοναδικού φυσικού κάλλους που απλόχερα μας προσφέρει το νησί μας γιατί αποτελούν το μεγάλο "κεφάλαιό" μας για σήμερα και για το μέλλον» επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Τζούμας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!