Άλλη μία υποβρύχια σκούπα στα Λεγραινά από την Aegean Rebreath (φωτο+vid)

Είκοσι ελαστικά, δέκα σάκους δίχτυα, αρκετούς μεταλλικούς και πλαστικούς σωλήνες, εξαρτήματα μηχανών, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, μπαταρίες και πλήθος άλλων υλικών περισυνέλεξε η ομάδα του Aegean Rebreath σε συνεργασία με το Nautilus Dive Center, συνεχίζοντας τις δράσεις καθαρισμού του βυθού στη περιοχή Λεγραινών Αττικής, μια προστατευόμενη περιοχή Natura.

Στο πλαίσιο των δύο καταδυτικών δράσεων τους σε ένα μικρό θαλάσσιο κόλπο, τα μέλη της ομάδας επιδιώκουν να αναδείξουν το σοβαρό πρόβλημα της τεράστιας συσσώρευσης απορριμμάτων ακόμα και σε μικρές γεωγραφικές θαλάσσιες περιοχές. Στο παράκτιο υγρότοπο των Λεγραινών, οι εθελοντές δύτες τόνισαν την απόλυτη ανάγκη προστασίας και διατήρησης του θαλάσσιου πλούτου ανεξαρτήτως τουριστικής και εμπορικής εκμετάλλευσης.

AEGEAN 1 (800 x 533)

«Κανένα είδος ανάπτυξης δεν δικαιολογεί την καταστροφή και υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η οποία δημιουργεί συνθήκες μη αναστρέψιμες για τις σημερινές και μελλοντικές γενεές», υποστήριξαν τα μέλη της ομάδας.

AEGEAN 3 (600 x 901)

Σκοπός της ομάδας είναι η διεύρυνση ανάλογων δράσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέσω συνεργασίας με τοπικούς φορείς, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις σε αυτό το τεράστιο αφανές  πρόβλημα.  Στο πλαίσιο αυτό, το Aegean Rebreath θεωρεί ως αποκλειστική προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων όσων μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή της θαλάσσιας ρύπανσης βάσει των πραγματικών διαστάσεων της, θέτοντας ως προτεραιότητα την ουσιαστική ενημέρωση της κοινωνίας και την επέκταση του σκεπτικού της διαχείρισης και της αξιοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων βάσει των υφιστάμενων διεθνών πρακτικών.

AEGEAN 5 (600 x 1057)

Μετά τον απαιτούμενο διαχωρισμό και τη καταγραφή οι συγκεκριμένες ποσότητες θα διατεθούν προς ανακύκλωση σε συνεννόηση με τον δήμο Λαυρίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση