Άμεσα η προκήρυξη των Leader στην Ήπειρο

Άμεσα αναμένεται να προκηρυχθούν τα δημόσια προγράμματα Leader, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μετά από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόγραμμα 2014-2020.

«Προσεχώς», ανέφερε, «από την "ΗΠΕΙΡΟΣ" και την ΕΤΑΝΑΜ θα προκηρυχτεί το πρόγραμμα για τους Δήμους και εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να γίνει η προκήρυξη για τους ιδιώτες».

Eπίσης, ενημέρωσε ότι έχουν βγει στον «αέρα» τα σχέδια βελτίωσης, στα οποία θα μπορούν να ενταχθούν και οι νέοι αγρότες, ενώ επίκειται και η πρόσκληση για τα σχέδια μεταποίησης.

Όσον αφορά τους νέους αγρότες, ανακοίνωσε ότι στις 8 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ενστάσεων και όσοι έχουν ενταχθεί θα μπορέσουν να πληρωθούν μέχρι τέλος του 2017. Όσοι απορριφθούν θα μπορέσουν να υποβάλλουν αιτήσεις στη νέα πρόσκληση που θα γίνει στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι με έγγραφό του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε να δοθεί παράταση για την νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός οικισμών, καθώς η προθεσμία λήγει την σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση