«Άναψαν τα αίματα» στην κατεδάφιση ταβέρνας στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Τα «έκτροπα» που όλοι περίμεναν την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν τελικά χθες στον Σχινιά. Ομάδα 50 ατόμων συγκεντρώθηκε από νωρίς στο σημείο όπου συνεχιζόταν η κατεδάφιση ταβέρνας και κινήθηκε με άγριες διαθέσεις κατά του συνεργείου, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές. Εφθασαν μάλιστα στο σημείο να προπηλακίσουν τον χειριστή της μπουλντόζας, απειλώντας ότι θα κάψουν τα μηχανήματά του. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», ερωτήματα προκαλεί η στάση της αστυνομίας, που όχι μόνο δεν εμπόδισε την είσοδο τουλάχιστον 20 οχημάτων της ομάδας στον χώρο, αλλά δεν παρενέβη για την απομάκρυνσή τους, ούτε προχώρησε σε προσαγωγές.

Η κατεδάφιση των πέντε παράνομων ταβερνών στον Σχινιά ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και μέχρι χθες συνεχιζόταν κανονικά, με τις αντιδράσεις να κινούνται στο αναμενόμενο πλαίσιο. Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της πρώτης ταβέρνας, χθες κατεδαφίστηκε μεγάλο μέρος της δεύτερης, ενώ ξεκίνησε και η απομάκρυνση των «πακτωμένων» με τσιμέντο στην άμμο ομπρελών. Χθες όμως το συνεργείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ήρθε αντιμέτωπο με μια διαφορετική εικόνα: ομάδα περίπου 50 ατόμων είχε φθάσει από νωρίς στην περιοχή με προφανή σκοπό να δώσει το μήνυμα ότι «η συνέχεια δεν θα είναι εξίσου εύκολη». Η ομάδα των αγνώστων κινήθηκε κατά του συνεργείου με ύβρεις και απειλές, ενώ κάποια στιγμή ορισμένα άτομα έφθασαν στο σημείο να απειλήσουν προσωπικά τον χειριστή της μπουλντόζας, με εκφράσεις όπως «γνωρίζουμε πού παρκάρεις τα οχήματα, θα σ’ τα κάψουμε», «θα έρθουμε και θα σε βρούμε» κ.ά.

Απέναντι σε όλα αυτά, η αστυνομία και ο εισαγγελέας (που πάντα παρευρίσκεται σε τέτοιες περιπτώσεις) παρέμειναν αμέτοχοι. Οι Αρχές περιορίστηκαν στο να καταγράψουν τα στοιχεία του ατόμου που εκτόξευσε τις απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας του εργολαβικού συνεργείου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα σε ένα από τα περιπολικά, φοβούμενοι την εκτράχυνση της κατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος είχε ζητήσει, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών για το θέμα, να μην επιτρέπεται η είσοδος αυτοκινήτων πολιτών στον χώρο (πλην των μισθωτών, που πρέπει να συνδράμουν στην απομάκρυνση του εξοπλισμού από τις επιχειρήσεις τους), εντολή που προφανώς δεν τηρήθηκε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση