Άνοιξαν τα περισσότερα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της χώρας, καθώς οι αγρότες αποσύρουν τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα.

Στα περισσότερα σημεία της Βόρειας Ελλάδας οι αγρότες αποχώρησαν, ενώ και στα σημεία όπου ακόμα παραμένουν, γίνονται ολιγόωροι συμβολικοί αποκλεισμοί.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ (19.00-22.00),ενώ παραμένει υπό κατάληψη η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, αν και νωρίτερα οι αγρότες ανακοίνωσαν την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο ύψος του κόμβου Νησελίου.

Νωρίτερα, την αναστολή των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι θα βρίσκονται στις επάλξεις για τη συνέχιση του αγώνα, υπό άλλη μορφή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της επιτροπής αγροτών του μπλόκου, διαβεβαίωσε ότι οι αγρότες θα βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με άλλη μορφή.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι θα επανέλθουν με συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι σήμερα, απλώς, έκλεισε ένας κύκλος αντίδρασης.

Στο μεταξύ, ανοιχτό παραμένει από χθες στις 6.00 το απόγευμα, το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τους αγρότες της περιοχής να συνεδριάζουν το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αναστολή των δράσεών τους αποφάσισαν και οι αγρότες στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Την ίδια ώρα, οι αποκλεισμοί στο τελωνείο της Εξοχής συνεχίζονται βάσει του καθημερινού προγράμματος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση