Με προβλήματα το «Εξοικονομώ» για Αττική και Νότιο Αίγαιο, έπεσε η πλατφόρμα - Upd

Ενεργοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα η πλατφόρμα του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» για τους ενδιαφερόμενους από τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, τις δύο εναπομείνασες δηλαδή, αφού η διαδικασία αιτήσεων για όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας ολοκληρώθηκε.

Η υποβολή των αιτήσεων, παρότι την πρώτη ώρα ενεργοποίησης πραγματοποιούνταν κανονικά, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα, ωστόσο λίγο μετά τις 9:00, προφανώς λόγω μεγάλου φόρτου, η πλατφόρμα ξαφνικά έπεσε. Από τις 9:30 και μέχρι αυτήν την ώρα τα προβλήματα δεν σταματούν, παρότι ανά χρονικά διαστήματα το σύστημα επανέρχεται. Η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη για ενδιαφερόμενους και συμβούλους έργου και... αναβιώνουν δυσάρεστες αναμνήσεις από την πρώτη εβδομάδα ενεργοποίησης της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, το πληροφοριακό σύστημα θα είναι προσβάσιμο έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε, λόγω εορτών, θα απενεργοποιηθεί, μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από σήμερα έχει απενεργοποιηθεί η πρόσβαση των μέχρι σήμερα εγγεγραμμένων από τις Περιφέρειες Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίου. Πλέον, εκτός από αυτές τις τρεις Περιφέρειες, δυνατότητα επεξεργασίας δεν έχουν και οι εγγεγραμμένοι από τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι σχεδόν 30.000 νοικοκυριά ήδη  κέρδισαν θέση στο νέο «Εξοικονομώ» και άλλα 10.000 νοικοκυριά αναμενόταν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι οι αιτήσεις τους βρίσκονταν ήδη σε φάση ολοκλήρωσης, την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι είναι απαραίτητα:

  • η κυριότητα του ακινήτου
  • οι κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet
  • η νομιμοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων
  • και το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου

Επιλέξιμη είναι μια κατοικία εφόσον χρησιμοποιείται ως κύρια, υφίσταται νόμιμα, δεν είναι αυθαίρετη και έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α’ ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξης τους στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου και θα ελέγχουν αν τηρούν τα κριτήρια υπαγωγής. Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η ηλεκτρονική αίτηση, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης, θα μπορούν να επιλέγουν αν θα ζητήσουν χορήγηση δανείου ή όχι.

Στη συνέχεια, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό στον οποίο θα απευθυνθούν, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία, ο οποίος θα εξετάζει την πιστοληπτική τους ικανότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος και θα εκδίδει το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Πρώτη ενημέρωση: 8:28

Τελευταία ενημέρωση: 13:02

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

Αφήστε μια απάντηση