Άνοιξε η online πλατφόρμα για τις εκπομπές αερίων της ΑΓΕΤ στον Βόλο

Σε εφαρμογή έθεσε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ την ανοικτή λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας ενημέρωσης www.heracles-footprint.gr, «με ευθύνη και σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες». Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε ηλεκτρονική μορφή έρχεται ως πρωτοβουλία για την άμβλυνση της αγωνίας και των αντιδράσεων των κατοίκων του Βόλου για τις πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία από την καύση του παραγώγου της μηχανικής ανακύκλωσης που αποτελεί καύσιμη ύλη για τσιμεντοβιομηχανίες (RDF), όπως αυτή της ΑΓΕΤ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μέτρο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα εφαρμοστεί σε όλες τις βιομηχανίες της Ελλάδας και δεν θα είναι προσβάσιμο online μόνο για το υπουργείο και την εκάστοτε Περιφέρεια, αλλά και από τους Δήμους και τους πολίτες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος, «με διαχρονική δέσμευση να επενδύει σε καινοτόμες καλές πρακτικές που αφορούν τόσο στη φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία, όσο και στην ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων, η εταιρία πρωτοπόρησε δημιουργώντας ήδη από το 2017 ψηφιακό χώρο επικοινωνίας των αέριων εκπομπών του εργοστασίου της στο Βόλο».

Και προστίθεται: «Παραμένοντας προσηλωμένος στις αρχές της διαφάνειας και της κοινωνικής ευθύνης, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, δίνει πρόσβαση σε όλους τους κοινωνικούς του εταίρους στην ψηφιακή πλατφόρμα heracles-footprint.gr, παρέχοντας την ευκαιρία να παρακολουθούν εύκολα και γρήγορα την εικόνα των αέριων εκπομπών του εργοστασίου. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα αντιπαραβολής των στοιχείων με τα όρια που περιλαμβάνονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το heracles-footprint.gr ενημερώνεται αυτόματα σε καθημερινή βάση από το ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου».

Σημερινό στιγμιότυπο από την ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στην ψηφιακή πλατφόρμα heracles-footprint.gr έχουν πρόσβαση ήδη από το 2017 εκπρόσωποι τόσο της αδειοδοτούσας όσο και της ελεγκτικής αρχής. «Με την ανοικτή πρόσβαση στους κοινωνικούς εταίρους, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη διαρκή δέσμευση για την ανάπτυξη καναλιών αμφίδρομης επικοινωνίας, έγκυρης και διαφανούς ενημέρωσης. Πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία που γίνεται πράξη για πρώτη φορά στην ελληνική τσιμεντοβιομηχανία», επισημαίνει ο Όμιλος.

Ο Διευθυντής του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο, κ. Μιχάλης Βλάχος, ανέφερε σχετικά: «Περισσότερα από 90 χρόνια είμαστε εδώ, ακούμε τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας και κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η άμεση και έγκυρη πληροφόρηση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος είναι πλέον στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Ο σεβασμός στο περιβάλλον καθώς και στην Υγεία & Ασφάλεια των ανθρώπων μας και των τοπικών κοινωνιών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με νέες πρωτοβουλίες».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση