Άνοιξε ο δρόμος για υδατοδρόμιο στον Βόλο

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη δημιουργία υδατοδρομίου στον Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις εννέα συνολικά εγκριθείσες περιβαλλοντικές άδειες που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα, οι έξι συνιστούν το θετικό αποτέλεσμα μιας επίμονης και επίπονης προσπάθειας των τελευταίων μηνών, ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, νομοθετικές αβλεψίες και ελλείψεις του παρελθόντος, αλλά και να διασφαλιστεί επί της ουσίας η προστασία του περιβάλλοντος.

Περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις έχουν εγκριθεί, εκτός αυτής του Βόλου, για τις περιοχές: Αγία Μαρίνα Γραμματικού, Αλόννησος, Παξοί, Ρέθυμνο, Σκόπελος, Σκύρος και Πάτμος, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης υδατοδρομίων για τις περιοχές: Αμφιλοχία, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Πάτρα και Τήνος, έτσι ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατό. Επισημαίνεται ότι πλήρως αδειοδοτημένο είναι, σήμερα, το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, εργάζεται εντατικά για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων και δρομολογεί την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα μελλοντικά αιτήματα, αναγνωρίζοντας την μεγάλη επενδυτική σημασία των υδατοδρομίων, τόσο από την οπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας, όσο και από την πλευρά της οικονομικής ανάπτυξης και της συμβολής στην άρση της απομόνωσης μικρών και ακριτικών νησιών, όπου δεν είναι δυνατή η κατασκευή αεροδρομίων και η διασφάλιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση