Άρον άρον μαζεύουν τις ξαπλώστρες και στη Νάξο, υπό τον φόβο των προστίμων (φωτο)

Σπεύδουν να μαζέψουν ξαπλώστρες και θαλάσσια κρεβάτια στη Νάξο, υπό τον φόβο των ελέγχων.

Διαβάστε - Καταπάτηση αιγιαλού: Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα - Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, λέει ο Χατζηδάκης

Η επιχείρηση «απόσυρσης» των επίπλων παραλίας ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ από την Πλάκα: περίοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να συλλέγουν ξαπλώστρες από τα παραλιακά καταστήματα.

Η «επιχείρηση» συνεχίζεται σήμερα το πρωί τόσο στην Πλάκα, όσο και σε άλλες μεγάλες παραλίες του νησιού, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Είναι πολύ πιθανό η ξαφνική «εθελοντική» απόσυρση των επίπλων παραλίας από τα beach bar και τις ταβέρνες στις παραλίες αυτές να συνδέεται με τον φόβο (ή την πληροφορία) επικείμενου ελέγχου.

Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση της «κατάληψης» εμβληματικών παραλιών του νησιού από την Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», με τους επιχειρηματίες να ισχυρίζονται μέχρι χθες… ότι είναι πλήρως νόμιμοι.

Η Κίνηση συλλέγει στοιχεία που θα αποδείξουν το αντίθετο και θα παραδώσει σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάληψη των παραλιών από ομπρελοκαθίσματα πλέον εύκολα αποδεικνύεται ακόμα κι αν αυτά σήμερα μαζευτούν, μέσω αεροφωτογραφιών των προηγούμενων ημερών, προκειμένου η Κτηματική Υπηρεσία να επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις.

Πηγή: Εφημερίδα «Καθημερινή»

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση