Άρχισε η λειτουργία των Τοπικών Επιτροπών Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (φωτο)

Άρχισε η λειτουργία των Τοπικών Επιτροπών Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Τοπικής Επιτροπής της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα, παρουσία της διοίκησης του Οργανισμού, εκπροσωπούμενη από την πρόεδρο Μαρία Παπαδοπούλου.

Οι Τοπικές Επιτροπές Διαχείρισης διασφαλίζουν τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών. «Η θέσπισή τους με θεσμικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες αποτέλεσε αίτημά μας κατά τη μετάβαση από τους παλαιότερους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) που έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους», αναφέρει σε σχετική ενημέρωσή του η δεξαμενή σκέψης Green Tank.

Και προσθέτει: «Το Green Tank συμμετείχε με μεγάλη χαρά ως εκπρόσωπος των #περιβαλλοντικών #οργανώσεων στην 1η συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου – στην αρμοδιότητα της οποίας εντάσσονται οι προστατευόμενες περιοχές της Αττικής. Πρόκειται για την 1η συνεδρίαση της 1ης εκ των 24 επιτροπών που θα συσταθούν».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο συντονιστής της Επιτροπής, Παναγιώτης Παφίλης, καθηγητής Ζωικής Ποικιλότητας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και τα μέλη:

• Θεοδώρα Πούλου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής,
• Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδας
• Ευαγγελία Κώτση, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,
• Ακριβή Λέκα, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,
• Αλεξάνδρα Λυκούδη, προισταμένη του Δασαρχείου Πάρνηθας, ως εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ
• Ιόλη Χριστοπούλου από το The Green Tank, ως εκπρόσωπος των περιβαλλοντικών οργανώσεων
• Στέφανος Σιδηρόπουλος, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών φορέων, και
• Νικόλαος Βασιλείου, μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών φορέων

«Στην 1η συνεδρίαση, η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε την συνάντηση γνωριμίας, τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η σημασία της συγκρότησης της επιτροπής καθώς και η σημασία της εκπροσώπησης διαφορετικών υπηρεσιών και φορέων που δραστηριοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος στην Αττική. Στόχος της επιτροπής είναι η υποστήριξη του έργου της Μονάδας Διαχείρισης για την προστασία, διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής», τονίζει ο ΟΦΥΠΕΚΑ.

«Η πρώτη επιτυχημένη συνεδρίαση εδραιώνει τον προγραμματισμό και τη λειτουργία των επόμενων συναντήσεων», καταλήγει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση