Άρχισε η υλοτόμηση στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου Μαραθώνος

Την καμένη περιοχή των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα επισκέφθηκε χθες Δευτέρα κλιμάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελούμενο από τον Γενικό Διευθυντή Δασών και τον Διευθυντή Προστασίας Δασών, μαζί με τον Δασάρχη Πεντέλης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΥΠΕΝ, ακολούθησε συνάντηση στο Δημαρχείο Ραφήνας με τον Αντιδήμαρχο κ. Παλπατζή και στη συνέχεια το κλιμάκιο του υπουργείου μετέβη στη Λ. Μαραθώνος, όπου διαπιστώθηκε η έναρξη υλοτόμησης και απομάκρυνσης των ιστάμενων καμένων δέντρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου για λόγους επικινδυνότητας και αποφυγής ατυχημάτων. Την υλοτόμηση πραγματοποιεί ο Δασικός Συνεταιρισμός Στενής Ευβοίας.

Επίσης, υπήρξε συνεργασία με κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών για τη διαδικασία υλοτόμησης και επέκτασης αυτής στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού Ραφήνας και για τη διευθέτησή τους με υλοτόμηση των καμένων δέντρων εντός της κοίτης και τη δημιουργία κορμοδεμάτων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Μαραθώνα και την Κινέτα, κατά την οποία εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως στη συλλογή κλαδιών, οικοσυσκευών και μπαζών από τα κατεστραμμένα κτήρια.

Ήδη, όπως αναφέρει το υπουργείο, σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους Δήμους και τους συναρμόδιους φορείς δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών που είναι πιθανό να προκύψουν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση