Άρχισε το 2ο Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας

Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα και με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό έγινε πριν λίγο η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Τσαγκαράδας. Περισσότερα από 100 άτομα παρέστησαν στην εναρκτήρια εκδήλωση που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Κέντρου Τουριστικών Πληροφοριών του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου. Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο πρόεδρος του τοπικού τουριστικού και αναπτυξιακού συλλόγου.

Το τετραήμερο απόλυτης δράσης θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως 29 Ιουνίου 2014. Η επιτυχημένη περσινή διοργάνωση συνεχίζεται φέτος στο όμορφο Πήλιο. Κατά τη διάρκειά του θα διεξαχθούν 10 αθλήματα περιπέτειας - Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιών, Ποδηλασία βουνού, Πεζοπορία, Θαλάσσιο κανό, Τοξοβολία, Ιππασία, Εναέρια διαδρομή 120μ. (Flying fox), Διάσχιση ακτογραμμής(Coasteering) και δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος 3 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα .

Ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Μπρίζης συνεχάρη τους διοργανωτές του Φεστιβάλ το οποίο 'όπως είπε προάγει τον αθλητισμό ενώ επεσήμανε ότι το Φεστιβάλ Τσαγκαράδας προάγει τον αθλητισμό.Ο νέος δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης διαβεβαίωσε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του θα σταθεί η δημοτική αρχή στο πλευρό των διοργανωτών και υπογράμμισε ότι το Φεστιβάλ είναι ένα γεγονός που μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις.Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Ζαφείρης τόνισε ότι το Φεστιβάλ Τσαγκαράδας μπορεί να γίνει θεσμός και να αναδεχθεί η χρονική επέκταση του τουριστικού προϊόντος.Ο συντονιστής του Φεστιβάλ Νικόλας Μέλης συνεχάρη όλους και τα μέλη του συλλόγου για την υποστήριξη της προσπάθειας τονίζοντας ότι όλοι έκαναν κατάθεση ψυχής για τον τόπο. Ο κ. Μέλης παρουσίασε τους εκπαιδευτές και όσους θα συνδράμουν στην τέλεση των αγωνισμάτων. Ο Κωνσταντίνος Χαλέβας, εντεταλμένος σύμβουλος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε θέματα Πολιτισμού και πρόεδρος του ΕΚΠΟΛ επεσήμανε ότι το Φεστιβάλ είναι μια σημαντική προσπάθεια και διαβεβαίωσε ότι θα την στηρίξει και θα είναι δίπλα στους διοργανωτές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!