Έδεσσα: Η πρώτη... γόπα free πόλη στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πρωτοπόρο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων εντάχθηκε ο δήμος Έδεσσας, ο οποίος αρχίζει παράλληλα και καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες των υπολειμμάτων του τσιγάρου στο περιβάλλον.

Ο δήμος Έδεσσας είναι η πρώτη πόλη στην Κεντρική Μακεδονία που συμμετέχει στο δίκτυο της δράσης gopafree, που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Cigaret Cycle, η μόνη ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα gopafree περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτά και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για την μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν. Συνολικά δέκα κάδοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στο κοινό σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Μικρών Καταρρακτών. Στόχος είναι η υιοθέτηση από τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής του νέου ρεύματος ανακύκλωσης και η αποτροπή της περαιτέρω απόρριψης των υπολειμμάτων καπνού και μικροπλαστικού που περιέχουν τα αποτσίγαρα στο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση