Έκαναν ποδήλατο και έστυψαν χυμό πορτοκαλιού στα Τρίκαλα!

Με πρωτότυπες και πρωτοποριακές δράσεις γιορτάζει ο Δήμο Τρικκαίων την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Μια από αυτές ήταν ότι οι ποδηλάτες με τις ορθοπεταλιές τους ενεργοποιούσαν έναν αποχυμωτή και με αυτόν τον τρόπο είχαν την ευκαιρία να δροσιστούν με ένα χυμό πορτοκαλιού!

Οι εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο ήταν πολλές.

Με πικ νικ στη λίμνη Γκιτζή στο Κεφαλόβρυσο, ποδηλατάδα, καγιάκ, αναρρίχηση,  ερωτηματολόγια, ηλεκτρικά ποδήλατα, skate, πιτ στοπ ποδηλάτων και μπάσκετ με αμαξίδιο.

trikala-bolta

trikala-podilato-2

Το πρωί ξεκίνησε η ποδηλατοβόλτα με τη συμμετοχή πολιτών και ποδηλατικών συλλόγων, με εκκίνηση το Δημαρχείο Τρικάλων, ολιγόωρη στάση στη λίμνη Γκιτζή και επιστροφή.

Στη λίμνη στήθηκε μια όμορφη γιορτή από τον Σύλλογο Φίλων της.

trikala-kanoΤην ίδια ώρα, γίνονταν παράλληλες δράσεις  για τα άτομα με ειδικές ανάγκες  από τους εθελοντές, με κυρίαρχο το Μπάσκετ με αμαξίδιο στην πλατεία Δεσποτικού.

Στον Ληθαίο ποταμό και στην προβλήτα που έχει διαμορφωθεί για τη βόλτα με τις βάρκες έγινε επίδειξη καγιάκ (από τη Γέφυρα Γούρνας έως τη Γέφυρα του Ασκληπιού), αλλά και αναρρίχηση κάτω από την Κεντρική Γέφυρα Τρικάλων με τη συμμετοχή του ΣΟΧΤ.

Επίδειξη καγιάκ έγινε και το Σάββατο, ενώ επί δύο ώρες γινόταν πρωτότυπο PIT – STOP ποδηλάτων έξω από κεντρικά καταστήματα ποδηλάτων με τη συμμετοχή εθελοντών και παιδιών.

Οι τρικαλινοί αλλά και οι επισκέπτες συμπλήρωναν ερωτηματολόγιο σχετικά με τους τρόπους και τα προβλήματα κινητικότητας στην πόλη μας, Οι εθελοντές, επίσης, μοίραζαν φυλλάδια για τις δράσεις , την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου και τον ΚΟΚ. Τα δε καταστήματα  προσέφεραν δωρεάν σέρβις ποδηλάτου.

Έξω από το ΙNFOPOINT της Κεντρικής Πλατείας πραγματοποιήθηκαν δράσεις με τη συμμετοχή ποδηλατικών συλλόγων καθώς και  επιδείξεις αγώνων SKATE.

Ξεχωριστή νότα έδωσε η επίδειξη ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ, από Έλληνα κατασκευαστή.

Οι δράσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με:

  • 9.00- 13.00: ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ κάτω από την Κεντρική Γέφυρα Τρικάλων από τον ΣΟΧΤ, με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • 10.00-13.00 Θεατρικά Δρώμενα σε κεντρικά σημεία της  πόλης.
  • 21.30: Προβολή ταινίας, από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, στο υπαίθριο θεατράκι Ληθαίου, στον χώρο ανάπλασης των παλαιών φυλακών, παραπλεύρως του Τζαμιού.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση