Έκθεση «Tοπία Τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα

Η έκθεση «Tοπία Τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα / Tourism Landscapes: Remaking Greece» η οποία αποτέλεσε την ελληνική συμμετοχή στη 14η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2014, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 7μ.μ. στο Μουσείο Ακρόπολης.Η έκθεση τελεί υπό της αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου την προσεχή Δευτέρα, 23 Μαρτίου, στις 11π.μ. στο ΥΠΑΠΕΝ (4ος όροφος, Αμαλιάδος 17, Αμπελόκηποι).

Σύντομη παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.Την ελληνική συμμετοχή στην 14η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με τίτλο: «Τοπία Τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα», επιμελήθηκε ο Εθνικός Επίτροπος για την Biennale, καθηγητής της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Αίσωπος.Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η αρχιτεκτονική ελληνικού τουρισμού των τελευταίων 100 χρόνων θα παρουσιαστεί στο κοινό της χώρας μας.

Η έκθεση αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, με τίτλο «Αρχείο 1914-2014», παρουσιάζονται έργα και μελέτες τοπίων τουρισμού στη διάρκεια των τελευταίων 100 χρόνων: αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, διαμορφώσεις δημοσίων χώρων, παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και θέρετρα, αναπλάσεις παραδοσιακών οικισμών, μεγάλης κλίμακας τουριστικές αναπτύξεις και υποδομές. Στο δεύτερο μέρος, με τίτλο «Νέα Έργα/Τουριστική κατοίκηση μετά την κρίση», παρουσιάζονται 15 προτάσεις από Έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες, σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις της αρχιτεκτονικής του τουρισμού στην μετά-την-κρίση εποχή. Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο γενικό κοινό από τις 27 Μαρτίου 2015 μέχρι και τις 11 Απρίλη 2015.Για τους συντάκτες θα υπάρχει διαθέσιμη αναθεωρημένη και συμπληρωμένη η δεύτερη έκδοση του Λευκώματος με τα έργα της ελληνικής συμμετοχής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!