Έκθεση εικαστικών έργων με ανακυκλώσιμα υλικά

Μία πρωτότυπη έκθεση εικαστικών έργων, φτιαγμένα με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, της Ιωάννας Αμπατζή διοργανώνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας με τίτλο «Τέχνη και Ανακύκλωση».  Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου στην Έδεσσα και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι το πρωί: 12.00-14.00 και το απόγευμα: 18.00-21.00. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30μ.μ..
Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Καλώ τους φιλότεχνους της Έδεσσας, της
Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας να τιμήσουν με την
παρουσία τους την έκθεση και να δουν από κοντά τα εικαστικά έργα της Ιωάννας Αμπατζή
που προβάλλουν την ιδέα και αξία της ανακύκλωσης. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας στηρίζει τον πολιτισμό και ιδιαίτερα το έργο των τοπικών καλλιτεχνών και δημιουργών. Αυτές τις ημέρες η αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου στεγάζει τη θεατρική παράσταση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου «Παγωτό μες το χειμώνα», παράλληλα με την έκθεση εικαστικών έργων της Αμπατζή, ενώ η αίθουσα χρησιμοποιείται επίσης για τις διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Το προσεχές χρονικό διάστημα ελπίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε κι άλλες δράσεις πολιτισμού, όπως εκθέσεις έργων δημοσίων υπαλλήλων ή τοπικών συλλόγων, εργαστήρια τέχνης και πολιτισμού, θεατρικές παραστάσεις, κ.ά. Η μεγάλη
πολιτιστική παράδοση της Πέλλας συνεχίζεται».

Ιωάννα Αμπατζή (BIO) – Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει και εργάζεται στην
Έδεσσα, στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.
Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία με μεταπτυχιακές σπουδές στο θέατρο-σκηνογραφία και τη δημιουργική γραφή. Εικαστικές δημιουργίες της, ζωγραφικοί πίνακες και κατασκευές, έχουν εκτεθεί σε ατομικές και συλλογικές εκθέσεις στην Έδεσσα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει συγγράψει ακόμη ένα παιδικό μυθιστόρημα με τίτλο «Λάρυ Μπι, το βιβλίο των μαγικών συνταγών» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Προπομπός.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!